CARACTERISTICI RANGER RAPTOR

Construit pentru performanță. Conceput pentru a cuceri. Noul Ranger Raptor îmbină capacitatea off-road cu ADN-ul Ford Performance. Arsenalul său formidabil de inginerie include un sistem sofisticat de gestionare a terenului și cea mai recentă suspensie FOX pentru performanțe maxime off-road în cele mai dificile medii; să nu mai vorbim de un design nou pentru a reflecta originea de vehicul de curse prin deșert a lui Ranger Raptor.

All-New Ford Ranger front view driving rocky terrain

PERFORMANȚĂ

UN RĂZBOINIC OFF-ROAD

Șasiul unic cu cadru tip scară al Ranger Raptor a fost reproiectat și pentru a suporta rigorile și încercările celor mai provocatoare medii.

MOTORIZĂRI NOI 

Raptor este disponibil în două versiuni cu motoare formidabile. Noul motor pe benzină V6 EcoBoost de 3.0 litri, dotat cu două turbocompresoare pentru o putere și o capacitate de reacție sporite. Sau un nou motor diesel Bi-turbo EcoBlue de 2.0 litri. Fiecare motor oferă o capacitate de reacție uimitoare și rezerve uriașe de putere, pentru performanțe maxime off-road

Ranger Raptor engines

TRANSMISIE AUTOMATĂ

Transmisia automată sofisticată cu 10 trepte de viteză a modelului Raptor oferă o accelerație puternică cu o eficiență surprinzătoare a consumului de combustibil. Aceasta utilizează un program adaptiv de schimbare a vitezei în timp real, ceea ce face ca transmisia să se adapteze fără efort la condiții schimbătoare. Așadar, indiferent dacă mergi pe autostradă sau pe teren denivelat dificil, plin de noroi, vei fi întotdeauna în treapta de viteză potrivită, la momentul potrivit. 

Ranger Raptor steering wheel close up
All-New Ford Ranger side view driving rocky terrain

EXPERIENȚA LA VOLAN

Imagine cu titlu de prezentare Ford Ranger Raptor. Nu este în conformitate cu specificațiile UE.

Ranger Raptor interior change gears fast

SCHIMBARE RAPIDĂ A TREPTELOR DE VITEZĂ  

Schimbătorul performant de viteză cu padele din magneziu îți pune la dispoziție schimbarea rapidă și fără efort a treptelor de viteză. Deoarece acesta este montat pe volan, poți schimba treapta de viteză cu ușurință, fără a fi nevoie să iei mâinile de pe volan.

PANOU DIGITAL DE BORD

Panoul digital de bord de 12,4" al modelului Raptor afișează informații pentru șofer în format de înaltă definiție, utilizând pictograme intuitive, ușor de înțeles. Pentru fiecare mod de condus apar diferite teme de culoare și poți prioritiza informațiile afișate, inclusiv alertele de navigare. 

Ford Ranger Raptor close up steering wheel
Ranger Raptor interior rear seats

DESIGN INTERIOR

Ford Ranger Raptor Sports-style seats

SCAUNE TIP SPORT

Interiorul modelului Raptor este infuzat cu ADN-ul Ford Performance. Inclusiv noile scaune din față cu linie bine conturată, inspirate din scaunele mașinilor de curse. Realizate din piele premium și velur MIKO, scaunele sunt personalizate cu literele Raptor în relief și cusături în culoare contrastantă pentru a oferi un suport optim și o eleganță aparte în același timp. 

COMUTATOARE AUXILIARE

Un bloc de șase comutatoare auxiliare de pe consola de deasupra capului facilitează pornirea accesoriilor din interiorul cabinei, cum ar fi barele luminoase și vinciurile. Vehiculul este, de asemenea, pre-cablat cu circuite amplasate acolo unde echipamentele sunt adăugate în mod obișnuit – inclusiv sub capotă pe grila frontală și în apropierea punctului de cuplare a remorcii.

Ford Ranger Raptor upfitter switches
Ranger Raptor interior shot

CONECTIVITATE

Ranger Raptor closer look on steering wheel

FORD SYNC 4SYNC 4: Nu conduce

Noul sistem de infotainment SYNC 4 al modelului Ranger este cel mai inteligent sistem pe care l-am conceput până acum. Acesta combină un ecran tactil de 12” cu recunoaștere vocală conversațională, conectivitate bazată pe cloud, capacitate de actualizare wireless și multe altele, pentru a-ți oferi o experiență de condus mai fluidă, mai conectată și mai personalizată. Iar prin integrarea ușoară cu smartphone-ul tău, totul este sincronizat. 

NAVIGAȚIE CONECTATĂ

Conectivitatea bazată pe cloud oferă navigării SYNC 4 rezultate mai detaliate ale căutării destinației, precum și informații în timp real despre trafic, pentru o planificare mai dinamică a traseului. În plus, este oferită o funcționalitate mai amplă. De exemplu, în cazul în care lungimea traseului este mai mare decât cantitatea estimată de combustibil necesar, SYNC 4 îți poate planifica traseul luând în considerare cele mai convenabile opriri pentru realimentare.

Ranger Raptor Interior
All-New Ranger Raptor display detail

ACTUALIZĂRI DE SOFTWARE 

Cu actualizările de software Software Update, autoutilitara ta evoluează continuu. Tehnologia conectată la cloud permite actualizări de software wireless, pentru a-ți îmbunătăți în timp experiența de proprietar al vehiculului, cu noi caracteristici și îmbunătățiri funcționale. Actualizările se fac rapid și ușor, adesea având loc automat în fundal. 

All-New Ford Ranger Raptor rear 3/4 view

UTILITATE

Ranger Raptor loadbed

BENĂ ȘI HAYON

Ranger Raptor oferă un volum impresionant de 1233 litri de spațiu de încărcare. Accesat printr-un hayon Easy Lift, care îl face să se simtă semnificativ mai ușor în timpul deschiderii.

ILUMINAREA EXTERIOARĂ ZONALĂ

Cu iluminatul exterior al Ranger Raptor, poți ilumina zonele individuale din jurul vehiculului. Ideal pentru camping pe timp de noapte sau pentru o securitate sporită. Iluminatul zonal poate fi accesat prin intermediul ecranului SYNC 4 sau de la distanță prin intermediul aplicației FordPass. 

Ford Ranger Raptor exterior zone lighting
Ranger Raptor rugged design

DESIGN ROBUST 

Exteriorul reproiectat al modelului Raptor este prevăzut cu o grilă față îndrăzneață, lată, personalizată cu sigla FORD și cu lumini de zi „C-Clamp” complet noi, plus cârlige de remorcare frontale. Liniile laterale robuste ale caroseriei, barele de protecție față și spate cu design unic, plus pragurile laterale negre rezistente sunt o declarație curajoasă a rezistenței bine lucrate.

All-New Ford Ranger Raptor driving road front 3/4 view

SIGURANȚĂ

Five-Star safety

SIGURANȚĂ DE CINCI STELE 

Euro NCAP este cea mai prestigioasă organizaţie independentă din Europa care evaluează siguranța tuturor vehiculelor noi, folosind o serie de măsuri stringente. Ca o măsură a angajamentului Ford față de siguranță, noul Ford Ranger a primit cel mai mare calificativ, de cinci stele. 

SIGURANȚĂ

Noul Ranger Raptor este conceput cu gândul la siguranța ta.  Cu o serie de caracteristici pentru siguranță, care lucrează în mod constant pentru a te menține pe tine și pe ceilalți participanți la trafic în siguranță – inclusiv informații despre unghiul mort, asistență pre-coliziune, frânare post impact, precum și un airbag „Far-Side”, primul în segmentul de pick-up, care îi separă pe cei doi pasageri din față în cazul unei coliziuniDriver assistance functions.

Ford Ranger Raptor on the road

Foloseste linkurile utile de mai jos pentru si mai multe informatii