CARACTERISTICI RANGER RAPTOR

Construit pentru lucruri marețe. Proiectat să cucerească. Ranger Raptor îmbină capabilitățile off-road cu ADN-ul de performanța Ford. Tehnologia inteligentă, cum ar fi sistemul de gestionare al terenului, ajută să maximizeze performața chiar și în cele mai dificile condiții de drum. Iar motorizarea Diesel EcoBlue de 2.0 litri ofera 213 CP si un cuplu de 500 Nm.

Ford Ranger Raptor parked in the middle of mountains

UTILITATE

 

Ford Ranger Raptor with ladder frame chassis close up

UN RĂZBOINIC OFF-ROAD

Șasiul unic, cu cadrul tip scară, al Ranger Raptor a fost reproiectat și întărit cu oţel slab aliat de înaltă rezistență (HSLA), pentru a satisface cerințele extrem de exigente ale condusului de performanță pe teren denivelat. Testat pe scară largă în unele dintre cele mai dure medii din lume, șasiul Ranger Raptor oferă duritate maximă și performanță înaltă.

Ford Ranger Raptor driving past forest

PERFORMANȚĂ SI EFICIENȚĂ

O NOUĂ TEHNOLOGIE AVANSATĂ A MOTORULUI

Motorul bi-turbo, de ultimă generație, Ecoblue de 2,0 litri, pe motorină, a noului Ranger Raptor este conceput pentru mai multă putere, o mai bună eficiență și emisii mai mici. Asigurând 213 CP și un cuplu de 500 Nm, acest motor stabilește un nou standard pentru performanța off-road.

SCHIMBAȚI RAPID VITEZELE

Schimbătorul de viteză cu padale de magneziu îți pune la dispoziție schimbări rapide și fără efort ale vitezelor. Și pentru că sunt montate pe volan, poți schimba viteza mai eficient, fără a lua mâinile de pe volan.

Ford Ranger interior with steering wheel and close up on Paddle shifters
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

O TRANSMISIE SOFISTICATĂ, CU 10 TREPTE DE VITEZĂ

Cu o nouă transmisie automată, cu 10 trepte, Raptor oferă o accelerație de excepție și o eficiență surprinzătoare a consumului de combustibil. Utilizează și programul adaptiv de schimbare a vitezei în timp real, care face ca transmisia să se adapteze fără efort la condițiile în schimbare. Așadar, indiferent dacă rulezi pe autostradă sau pe teren denivelat dificil, plin de noroi, vei avea întotdeauna treapta de viteză potrivită, la momentul potrivit. Transmisia automată înseamnă, de asemenea, că poți porni motorul de la distanță prin intermediul aplicației FordPass, ideală pentru încălzirea într-o dimineață rece.

AdBlue® Fluid icon

EMISII REDUSE

Motorul Ford Ranger Raptor este proiectat pentru a respecta standardele stringente de emisii Euro 6.2. Aceste standarde sunt concepute pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a reduce emisiile de gaze de eșapament.

Blue Ford Ranger Raptor driving through a countryside, front three quarter view

EXPERIENȚA LA VOLAN

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

PERFORMANȚĂ ADAPTATĂ

Atunci când faci off-road, fiecare teren necesită o abordare diferită. Pentru a te ajuta să profiți la maximum de capacitățile lui Ford Ranger Raptor, Sistemul de gestionare a terenului îți permite să reglezi în mod radical accelerația, controlul tracțiunii, sensibilitatea direcției, comportamentul la schimbarea vitezelor și multe altele. Alege dintre cele șase moduri diferite pentru a amplifica la maximum performanța în toate condițiile: modul „Normal”, modul „Sport”, modul „Iarbă, pietriș și zăpadă”, modul „Noroi și nisip”, modul „Stâncă”, iar pentru o performanță imbatabilă pe teren accidentat, modul „Baja”.

SUSPENSIE CONCEPUTĂ PENTRU CURSE

Noul Ford Ranger Raptor vine cu standardul legendar de suspensie FOX Racing. Această suspensie reglată pentru performanțe a fost concepută pentru a absorbi impacturile dure și pentru a atenua cu ușurință trecerea peste denivelări.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

ABORDEAZĂ ORICE TEREN

Pentru a te ajuta să conduci cu încredere în toate condițiile și mediile, Ford Ranger Raptor îți permite să comuți „din mers”, între 4x2, 4x4 înalt și 4x4 redus. Atunci când calatoresti confortabil pe drumuri uscate, poți păstra vehiculul într-o poziție normală, mai eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, 4x2. Dar, de îndată ce doresti să ieși de pe drum sau condițiile de mers se deteriorează, poți trece cu ușurință la 4WD, pentru mai multă aderență și un control mai bun.

Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

ANVELOPE PENTRU TOATE TIPURILE DE TEREN

Anvelopele Ranger Raptor de 33 de inci, pentru toate tipurile de teren, sunt disponibile ca dotare standard, oferind un model precis al benzii de rulare și pereți laterali mai rezistenți, pentru a oferi performanțe în orice condiții.

Ranger Raptor interior

CONECTIVITATE

Hand with mobile phone with FordPass App open

DESCARCĂ APLICAȚIA FORDPASS PENTRU AVEA ACCES LA MAI MULTE FUNCȚII

FordPass Connect devine și mai puternică atunci când este conectată cu telefonul smart prin aplicația FordPass. După conectare, vei debloca o serie de funcții noi, inovatoare. De exemplu, poți utiliza telefonul pentru a localiza vehiculul și pentru a-l bloca sau debloca de la distanță. Poți monitoriza nivelul combustibilului, kilometrajul și presiunea din anvelope și poți obține alerte de sănătate a vehiculului direct pe telefon. De asemenea, poți programa funcția de navigație prin satelit, trimițând o destinație direct de pe telefon către vehiculul.

Afla mai multe

HANDS-FREE CU SYNC 3

Ford SYNC 3 este un sistem avansat, de ultimă generație, care îți permite să rămâi conectat și să controlezi telefonul, muzica și sistemul de navigație prin comenzi vocale normale și chiar citește mesajele text cu voce tare. De asemenea, poți utiliza ecranul tactil, cu gesturi de „pinch-and-swipe” pentru a naviga intuitiv. Tehnologia se conectează, de asemenea, la Apple CarPlay și la Android Auto, iar Applink te ajută să accesezi unele dintre aplicațiile preferate de pe telefonul smart, unde poți chiar lista restaurantele din jurul tău, spunând doar „I’m hungry” („Îmi este foame”).

Ford Ranger Raptor with close up on Ford SYNC 3 with Voice Control and Touchscreen
Ford Ranger Raptor close up integrated SatNav system

NAVIGAȚIE INTEGRATĂ

Noul Ford Ranger vine cu sistemul de navigație complet integrat, cu ecran tactil, color, de 8” și audio DAB. Acesta răspunde la cele mai recente condiții de trafic pentru a furniza informaţii mai precise despre ora estimată a sosirii şi despre drum. 

Ranger Raptor interior view

CONFORT SI FUNCȚIONALITATE

Ford Ranger Raptor showing ope easy lift tailgate

ÎNCĂRCARI SI DESCARCARI MAI USOARE

Noul Ranger Raptor este disponibil acum cu un hayon Easy Lift. Designul inteligent face ca hayonul camionetei să se simtă în mod semnificativ mai ușor și permite să îl deschizi și să îl închizi cu ușurință.

Ranger Raptor parked on terrain field

SIGURANȚĂ

Ford Ranger off road in desert

ADERENȚĂ MAXIMĂ, CU EFORT MINIM

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și asigură cea mai bună aderență, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime atunci când accelerezi.

Blue Ford Ranger Raptor parked, profile view

SECURITATE

Ford Ranger Raptor with circles around indicating alarm

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA HOȚILORTooltip

Alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activează automat în momentul în care vehiculul este încuiat de două ori și emite un semnal sonor puternic dacă este declanșat de o intrare forțată, dacă mașina este ridicată sau dacă senzorii de mișcare detectează o mișcare înăuntru. Această tehnologie este concepută, totodată, și pentru a preveni remorcarea nedorită a vehiculului. Este posibilă armarea sistemului în moduri diferite, ceea ce înseamnă că poți alege să monitorizezi ușile, capota și portbagajul.

SECURIALERT

O stare de securitate sporită pe deasupra sistemului de alarmă al Raptor-ului tău. SecuriAlert te va anunța dacă detectează pe cineva care încearcă să acceseze vehiculul, chiar și cu o cheie furată sau copiată.

Ranger Raptor parked on the mountain road

Foloseste linkurile utile de mai jos pentru si mai multe informatii