CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > RANGER RAPTOR > Caracteristici > Experienta la volan

Conceput pentru a cuceri

În momentul în care te așezi pe scaunele făcute la comandă ale modelului  Raptor, este clar că aceasta nu este un pick-up oarecare. O gamă de tehnologii avansate și sisteme inteligente oferă o experiență de condus unică. Iar cu simpla apăsare a unui buton poți activa noul Sistem de gestionare a terenului. Există șase moduri diferite, fiecare optimizând capacitățile grozave ale vehiculului pentru un anumit teren: modul „Normal”, modul „Sport”, modul „Iarbă, pietriș și zăpadă”, modul „Noroi și nisip” și modul „Stâncă”. Pentru o experiență off-road feroce, selectează modul unic „Baja” .

 

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

Performanță adaptată

Atunci când faci off-road, fiecare teren necesită o abordare diferită. Pentru a te ajuta să profiți la maximum de capacitățile lui Ford Ranger Raptor, Sistemul de gestionare a terenului îți permite să reglezi în mod radical accelerația, controlul tracțiunii, sensibilitatea direcției, comportamentul la schimbarea vitezelor și multe altele. Alege dintre cele șase moduri diferite pentru a amplifica la maximum performanța în toate condițiile: modul „Normal”, modul „Sport”, modul „Iarbă, pietriș și zăpadă”, modul „Noroi și nisip”, modul „Stâncă”, iar pentru o performanță imbatabilă pe teren accidentat, modul „Baja”.

Suspensie concepută pentru curse

Noul Ford Ranger Raptor vine cu standardul legendar de suspensie FOX Racing. Această suspensie reglată pentru performanțe a fost concepută pentru a absorbi impacturile dure și pentru a atenua cu ușurință trecerea peste denivelări.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

Abordează orice teren

Pentru a conduce cu încredere în toate condițiile și mediile, noul Ford Ranger Raptor îți oferă opțiunea de a comuta „din mers”, între 4x2, 4x4 sus și 4x4 jos. Atunci când călătorești confortabil pe drumuri uscate, poți păstra vehiculul în tracțiune 4x2, cu un consum mai eficient de combustibil. Dar, de îndată ce vrei să ieși de pe drum sau condițiile de mers se deteriorează, poți trece cu ușurință la 4WD, pentru mai multă aderență și un control mai bun.

Stabilește limită de viteză, iar Raptor nu o va depăși

Integrat cu funcția de Tempomat adaptiv, limitatorul de viteză permite setarea vitezei maxime. Vehiculul va păstra această viteză, astfel încât să rămâi cu ochii la drum. Când trebuie să mergi mai repede sau mai încet, apasă accelerația sau frâna pentru a ocoli sistemul.

Ford Ranger Raptor front LED headlights close up

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Noul Ranger are faruri puternice, cu Xenon, care pot detecta schimbările luminii. Astfel farurile automate se activează automat, făcând astfel condusul mai ușor și mai sigur.

 

Ajutor pentru a rămâne la limita de viteză

Sistemul de asistență inteligentă pentru controlul vitezei este conceput pentru a-ți mări controlul asupra vitezei, permițându-ți să te concentrezi la drum. Mai întâi, o cameră orientată în față detectează în mod automat limita de viteză actuală. Dacă este activat, sistemul ajustează setarea vitezei maxime la acea limită.Intelligent Speed Assist - Legal - Ro

Gold Ford Ranger Raptor driving on bridge

Vede semnele de circulație pe care le-ai putea rata

Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Sunt afișate pictograme pentru limitele de viteză și semnele de interzicere a depășirii, care avertizează asupra modificării restricțiilor.

Asistență de urgență Ford SYNC

În cazul unui accident, când se activează airbagul sau se dezactivează pompa de carburant, Ford SYNC cu asistența de urgență poate utiliza un telefon mobil sincronizat și conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta să faci un apel direct către serviciile de urgență. Poți întrerupe apelul sau poți discuta cu personalul serviciului de urgență, dacă este cazul. Sistemul este conceput să furnizeze informații vitale, cum ar fi coordonatele GPS, chiar și atunci când tu nu poți face acest lucru.

Top