CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > RANGER RAPTOR > Caracteristici > Siguranta si securitate

Tehnologie de siguranță avansată

Indiferent dacă te deplasezi pe autostradă sau traversezi râuri, Raptor este dotat cu sisteme sofisticate de siguranță, concepute pentru a te menține în siguranță. Controlul avansat al stabilității la răsturnare și Controlul electronic al stabilității te ajută să nu-ți pierzi încrederea în abilitățile tale la volan. În timp ce Sistemul de asistență la pre-coliziune și Frânarea autonomă de urgență lucrează activ pentru a reduce probabilitatea apariției unui incident.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistență pre-coliziune cu detectarea pietonilor utilizează un RADAR și o cameră pentru a scana drumul din față. În cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul vă va avertiza. Dacă nu reacționezi la timp, sistemul poate aplica în mod automat forța totală de frânare pentru a ajuta la reducerea gravității unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Aderență maximă, cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și asigură cea mai bună aderență, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu şi ajustează puterea livrată roţilor individuale ale vehiculului, asigurând contact şi aderenţă maxime atunci când accelerezi.

Ford Ranger off road in desert
Ford Ranger Raptor with scuba diving bottles in the bed

Caracteristici de control care se adaptează în funcție de încărcătură

Sistemul de control adaptiv ajustează Controlul electronic al stabilității în funcție de greutatea totală pe care Ford Ranger o transportă, asigurând astfel control și stabilitate, indiferent dacă mașina e goală sau complet încărcată.

Menținerea în siguranță pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „șerpuirea” sau balansarea remorcii și reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetineşte vehiculul, reducând cuplul motorului şi crescând treptat presiunea frânelor pe toate roţile.

Ford Ranger driving next to lake and towing boat
Ford Ranger Raptor on racer track

Protecţie continuă împotriva răsturnării

Senzorul unic al Ford pentru rata de deviere ajută Sistemul de control al stabilității la răsturnare să mențină pneurile pe sol, în special în condițiile în care centrul de greutate este ridicat și atunci când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMS) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Ford Ranger Raptor tyre close up
Top