CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Service > Informatii utile > Fuel Economy > Consumul Real
On the road fuel economy

Consumul in conditii de utilizare normala

Informatii generale despre consumul de combustibil in conditii normale

Stilul de conducere si multi alti factori joaca un rol important in determinarea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2. Fiecare persoana conduce diferit in conditii diferite de trafic si vreme. Poti sa petreci cea mai mare parte a timpului conducand pe autostrazi sau conducand mai mult pe drumurile de tara. Unii oameni conduc mai repede, iar altii mai incet. Unii soferi franeaza lin, iar altii franeaza brusc, chiar in ultimul moment. Unii soferi schimba viteza exact la momentul potrivit, iar altii nu fac acest lucru. De aceea, condusul „in lumea reala” nu poate fi niciodata comparat, cu o acuratete de 100%, cu cifrele oficiale ale consumului de combustibil. Asadar, am cerut ajutorul clientilor Ford din intreaga Europa, rugandu-i sa ne furnizeze propriile lor date legate de condus pentru a ne permite sa monitorizam economia lor de combustibil „la drum”. Folosind aceste date, am dezvoltat un model pentru a estima intervalul probabil al consumului de combustibil in care se vor incadra clientii nostri. Aceste informatii pot fi gasite intr-un tabel care arata intervalul consumului de combustibil pentru cele mai populare modele.

Metodologia

Cifrele de consum in conditii de utilizare (ORFE) se bazeaza pe informatii privind consumul obtinute prin testare si prin simulari, corelate si ajustate pentru a tine cont de informatiile despre utilizatori, luand in calcul si deviatiile uzuale de la valorile standard.

1. ORFE - Consumer database
2. Correlation formula
3. Drive cycle tests
4. Fuel consumption rnage
  1. Punctul de plecare il constituie o baza de date cu informatii despre utilizatori, baza care include informatiile primite cu privire la valorile de consum experimentate de diferitii utilizatori. Aceasta baza de date acopera o varietate foarte mare de factori care afecteaza consumul in conditii de condus reale, cum ar fi stilul de sofat (mai dinamic sau mai putin dinamic), tipul de calatorie (trasee urbane, autostrada, drumuri neasfaltate, ca parte a unor calatorii pe distante scurte sau lungi), modul de utilizare a aerului conditionat si a altor consumatori electrici, diferitele grade de incarcare a vehiculului, precum si conditiile climatice (in special temperatura) de-a lungul anului.
  2. Informatiile primite de la utilizatori sunt utilizate pentru elaborarea unei formule de corelare si a unor deviatii standard care sunt aplicate tuturor noilor modele Ford, pentru a determina ”consumul mediu experimentat de catre utilizatori” si variatiile uzuale ale acestuia, exprimate ca plaja de valori.
  3. Pentru un model nou, consumul de combustibil experimentat de utilizatori este estimat pe baza mai multor cicluri de testare, cu diferite viteze medii, tinand cont si de caracteristicile reprezentative ale conditiilor de condus (cum ar fi incarcarea, anvelopele, aerodinamica). Aplicand formula de corelare si deviatiile standard, se obtine plaja de valori de consum ORFE, reprezentativa pentru un utilizator tipic.
  4. Plaja de valori de consum este menita sa acopere situatiile uzuale de condus, precum si alti factori care influenteaza consumul (stilul de sofat, distanta calatoriilor, folosirea aerului conditionat, consumul de curent electric, temperatura). Cu toate acestea, pentru pana la aproximativ 20% din utilizatori, valorile pentru consumul maxim de combustibil vor fi depasite.

Informatii despre consum - autoturisme

Ford Fiesta

 

Ford EcoSport

 

All-New Ford Focus

 

Ford S-MAX

 

Ford Edge
 

 

Top