CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Service > Informatii utile > Fuel Economy

Economia de combustibil si emisiile de CO2

Eficienta consumului de combustibil este data de relatia dintre distanta parcursa intr-un vehicul si cantitatea de combustibil consumata. Ca etalon european, se ia in considerare cantitatea de combustibil (in litri), raportata la o distanta de 100 de kilometri. Tehnologia avansata a motorului si a cutiei de viteze, aerodinamica si actiunile ce reduc greutatea contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de bioxid de carbon -CO2, asigurand in acelasi timp niveluri optime de putere si performanta.

Familia noastra de motoare include multipremiatul motor pe benzina Ford EcoBoost cu sistemul Auto Start-Stop si turbocompresie inovatoare, pentru a imbunatati si mai mult economia de combustibil si a reduce emisiile poluante. Si, fie ca sunt pe benzina sau pe motorina, toate motoarele noastre respecta cele mai recente cerinte europene obligatorii legate de mediu.

Fuel consumption graph

Legatura dintre emisiile de CO2 si consumul de combustibil

Autovehiculele cu motoare pe benzina sau motorina emit bioxid de carbon (CO2) si alte substante prin tevile de esapament. In multe tari, din cauza impactului sau asupra mediului inconjurator, bioxidul de carbon este tinta legislatiei actuale si viitoare privind emisiile poluante, precum si a regimurilor de impozitare a autovehiculelor.

Cantitatea de CO2 emisa de o masina este direct legata de cantitatea de combustibil pe care o consuma: cu cat este mai mare consumul de combustibil al unei masini, cu atat este mai mare cantitatea de CO2 emisa.

Cu toate acestea, nu toata lumea va beneficia de aceeasi eficienta a consumului de combustibil din partea unui motor al aceluiasi producator. In functie de designul motorului, de marimea si greutatea vehiculului, de stilul de conducere si de conditiile rutiere, vor exista diferente ale consumului de combustibil.

Cu cat o masina consuma mai mult combustibil, cu atat este mai mare cantitatea de CO2 emisa.

Fuel economy video

Procedura oficiala de testare a consumului de carburant este in curs de modificare

In septembrie 2017, a fost introdusa in Europa o noua procedura oficiala standardizata de testare a consumului de combustibil, denumita „Procedura globala armonizata de testare a vehiculelor usoare” (WLTP). Noul test a fost dezvoltat pentru a reflecta mai bine comportamentul la volan in lumea reala, inlocuind vechiul ciclu de testare NEDC. Aceasta inseamna ca datele publicate privind economia de combustibil sunt concepute pentru a fi mai apropiate de cele pe care le experimentati in trafic.

Noua procedura de testare include:

Un stil de condus realist (mai rapid si mai dinamic, cu un interval mai mare de temperatura);

Viteze medii si maxime mai mari;

O gama mai larga de scenarii de conducere;

Echipamente si sarcini utile optionale, motoare, cutii de viteze si dimensiuni diferite ale rotilor;

Valoarea emisiei de CO2 a fiecarui autovehicul.

La vederea noilor date publicate este posibil sa consideri ca randamentul masinii s-a inrautatit, din punct de vedere al consumului de combustibil, insa lucrurile nu stau asa. Desi cifrele publicate sunt destinate sa reflecte o mai buna acuratete a economiei de combustibil realizate, acestea sunt totusi trasate in urma unui test de laborator care nu poate lua in considerare conditiile de trafic, vremea, greutatea vehiculelor sau stilurile diferite de conducere.

On the road fuel economy

Afla aici cifrele de consum ale modelului tau preferat

6 sfaturi pentru condus care te ajuta sa reduci cheltuielile pentru combustibil

Aceste tehnici ar putea reduce semnificativ cheltuielile cu combustibilul.

Fuel saving tips from Ford
Service your car icon

Efectueaza service-ul masinii si verifica periodic nivelul uleiului. Masinile intretinute corect functioneaza mai eficient.

tyre pressure icon

Verifica si regleaza lunar presiunea anvelopelor. Anvelopele insuficient umflate pot mari consumul de combustibil cu pana la patru procente.

Vehicle weight icon

Greutatea vehiculului este un factor important pentru eficienta consumului de combustibil. Calatoreste cu putine bagaje, evitand greutati inutile in portbagaj sau habitaclu.

Empty roof rack icon

Scoate portbagajele goale de pe acoperis si tine geamurile inchise. Acest lucru va reduce rezistenta la inaintare si va ajuta la economisirea combustibilului.

Drive smoothly icon

Condu lin, privind cat mai departe in fata posibil. Accelerarea si franarile bruste dauneaza economiei de combustibil.

Gears icon

Atunci cand accelerezi, schimba din timp in treptele de viteza superioare. Modelele Ford au indicatoare de schimbare a vitezelor, pentru a optimiza alegerea treptelor de viteza.

Top