CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Service > Service & Intretinere > Accidente si reparatii > Informatii despre anvelope > Eticheta UE pentru anvelope
The EU Tyre Label

Eticheta UE pentru anvelope

Mai multa transparenta la alegerea anvelopelor

Incepand cu luna noiembrie 2012, toate anvelopele noi trebuie sa poarte eticheta UE, ca parte a planului de actiune al UE privind eficienta energetica, conceput pentru a reduce consumul de energie cu 20% pana in 2020. Ford sustine aceasta imbunatatire a informarii clientilor.

Caracteristicile etichetei UE pentru anvelope.

Eticheta informeaza cu privire la 3 criterii: rezistenta la rulare, aderenta la teren umed si emisia de zgomot in cadrul unei clasificari pornind de la cea mai buna performanta (verde A) la cea mai slaba (rosu G).

 

*

Rezistenta la rulare (eficienta consumului de combustibil)

Reducerea rezistentei la rulare economiseste combustibil si reduce emisiile de CO2. O imbunatatire cu o clasa inseamna o economie de combustibil de cel putin 0,1 l la 100 km. Clasa D nu este ocupata.

Aderenta pe teren umed (performanta de franare)

Aderenta pe teren umed este un factor important pentru condusul in conditii de siguranta. Diferenta in ceea ce priveste distanta de franare, de la cea mai buna la cea mai slaba clasa, poate insuma pana la 18 m atunci cand conduci cu 80 km / h. Clasele D si G nu sunt ocupate.

*
*

Nivelul de zgomot

Nivelul de zgomot al anvelopei face parte din zgomotul general al vehiculului; valoarea masurata este cea a zgomotul de trecere produs de anvelopa. Cu cat sunt mai multe bare, cu atat este mai mare nivelul de zgomot. Un nivel de presiune sonora continua de peste 80 decibeli poate avea un efect advers asupra sanatatii.

Criterii suplimentare

Noua eticheta UE are rolul de a afisa 3 caracteristici, insa trebuie luati in considerare si urmatorii factori de performanta:

  • Acvaplanarea
  • Stabilitatea la condus
  • Precizia directiei
  • Durabilitate
  • Caracteristicile de franare (pe suprafetele rutiere uscate)
  • Performanta in conditii de iarna
  • Aderenta la viraje
  • Manevrabilitate

Eticheta UE pentru anvelope te ajuta sa evaluezi calitatile care trebuie sa fie luate in considerare la cumpararea anvelopelor, insa criteriile de mai sus nu trebuie sa fie uitate. Testele anvelopelor, recomandarile distribuitorului si informatiile furnizate de producator continua sa fie esentiale atunci cand iti gasesti anvelopa potrivita.

Adreseaza-te partenerului Ford - te va ajuta cu placere.

Top