CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > TRANSIT BUS > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta si securitate

Noul Transit Bus este dotat cu  tehnologii inteligente de siguranta si de sisteme de securitate, toate concepute pentru a te ajuta pe tine, pe pasagerii tai si vehiculul tau sa ramaneti in siguranta. Unele dintre aceste functii te ajuta sa te mentii in siguranta in caz de accident, in timp ce altele contribuie in primul rand la reducerea probabilitatii aparitiei unui accident

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor utilizeaza un radar si o camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionezi la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei. 

Mentine controlul indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului . Detecteaza cand un vehicul pierde din aderenta si aplica automat un impuls de franare pe fiecare roata in parte, stabilizand masina. Folosind senzori avansati de la sistemul de antiblocare a franelor si sistemul de control al tractiunii, acesta monitor.izeaza comportamentul vehiculului

Electronic Stability control technology animation

Aderenta maxima, cu efort minim

Un sistem avansat de Control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza incontinuu si ajusteaz puterea livrata rotilor individuale ale vehiculului, asigurand contact si aderenta maxime atunci cand accelerezi.

Ford Transit Minibus driving in city
New Transit Minibus with trailer indicating sway control

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand remorcarea mult mai usora. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si marind treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Airbaguri laterale si tip cortina pentru sofer si pasager

Noul Transit Bus este disponibil cu airbaguri de tip cortina, airbaguri pentru sofer, pasagerul din fata si airbaguri laterale. De asemenea, senzori avansati sunt pozitionati in puncte cheie in vehicul, pentru a asigura o reactie rapida si controlata. Daca doresti sa dezactivezi airbagul pentru pasager, de exemplu, atunci cand pe scaunul indreptat contrar sensului de mers se afla un bebelus sau un copil, actionati rapid maneta pentru a-l dezactiva. Pentru a-ti reaminti reaminti ca airbagul este dezactivat, status-ul "off" („dezactivat”) este indicata printr-un indicator de pe panoul de bord.

Ford Transit showing engaged airbags
New Transit Minibus with alarm engaged

Protejarea si securizarea microbuzului Transit impotriva hotilor

Alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activeaza automat in momentul in care incui vehiculul de doua ori si emite un semnal sonor puternic daca este declansat de o intrare fortata, daca masina este ridicata sau daca senzorii de miscare detecteaza o miscare inauntru. Aceasta tehnologie este conceputa totodata si pentru a preveni remorcarea nedorita a vehiculului.

Top