Ford Focus driving on a bridge

EXPERIENTA LA VOLAN

FARURI LED INTELIGENTE

Noile faruri Matrix LED opționale, cu lămpi de ceață integrate și lumini de zi, oferă o vizibilitate remarcabilă, cu un design atrăgător. Sistemul de iluminare frontală, adaptabil, optimizează raza farurilor Focus, pentru a se potrivi condițiilor specifice de deplasare. Cum ar fi pentru autostrăzi, oraș sau drumuri de țară, precum și pentru parcare și viraje.

LED headlights on a Ford Focus
Interior of Ford Focus

INSTRUMENTAL DE BORD DIGITAL

Instrumentalul de bord digital de 12,3" al noului Focus, afișează informații pentru șofer la o rezuluție mare, utilizând pictograme intuitive, ușor de înțeles. Poți prioritiza ce informații să fie afișate, inclusiv alerte de navigație, și poți realiza presetări personalizate în funcție de persoana care conduce mașina.

INFORMAȚII PRIVIND UNGHIUL MORT

Sistemul utilizează senzori laterali, căutând vehicule ascunse în unghiul tău mort, chiar și atunci când tractezi o remorcă. Dacă este detectat un alt vehicul, sistemul te alertează prin lumini de avertizare integrate în ambele oglinzi laterale.

Detail on a side door mirror
Ford Focus car driving next to lake

SISTEM DE MENȚINERE A BENZII

Camerele orientate în față detectează dacă ai ieșit de pe banda ta în mod accidental. Sistemul te avertizează apoi prin vibrarea volanului și îți poate oferi chiar asistență delicată la direcție pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Proiectat pentru drumuri cu mai multe benzi. Sistemul se dezactivează automat la o viteză sub 65 km/h sau poate fi oprit manual.

Ford Focus cross traffic system indication

SISTEM AVERTIZARE LA INTERSECTAREA CU TRAFICUL CU ACTIVE BRAKING

Ajută la creșterea vigilenței atunci când ieși cu spatele din spații cu vizibilitate redusă. Sistemul detectează dacă un vehicul se apropie din lateral, apoi emite un avertisment și aprinde o lumină de alertă în oglinda exterioară Focus pentru a semnala prezența unui alt vehicul.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

FORD CO-PILOT 360

Ford Co-Pilot360 combină o gamă de tehnologii care acționează împreună pentru a face experiența la volan mai confortabilă și mai plăcută ca niciodată. De exemplu, Pilotul Automat Adaptabil îți ajustează automat viteza în funcție de viteza vehiculului din față. Sistemul poate chiar recunoaște indicatoarele de viteză și ajusta viteza de deplasare în conformitate cu acestea.

Screen with a menu of drive modes

MODURI DE DEPLASARE SELECTABILE

Modurile de deplasare selectabile modifică setările vehiculului, cum ar fi răspunsul pedalei de accelerație, direcția și schimbarea treptelor de viteză, pentru a se potrivi condițiilor de deplasare. Noul Focus prezintă 5 moduri diferite de deplasare: Normal, Eco, Sport, Alunecos și PistăModurile de deplasare Alunecos și Traseu sunt disponibile exclusiv pentru gama Active.. Informațiile cheie sunt afișate prin intermediul panoului de bord digital, care își schimbă culoarea în funcție de modul de deplasare selectat.

SISTEMUL DE ASISTENŢĂ ACTIVĂ LA PARCARE

Parcarea pe o stradă aglomerată sau într-un spațiu îngust poate fi dificilă. Dar asistența activă la parcare din noul Focus ușurează parcarea. Sistemul poate identifica locuri de parcare adecvate, apoi te poate direcționa automat. Tot ce ai de făcut este să apeși un buton și să lași vehiculul să facă toată treaba pentru tine.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus detecting another car with Stop&Go

PILOT AUTOMAT ADAPTIV CU FUNCȚIE STOP & GO

Pilotul Automat Adaptiv (ACC) al modelului Focus ușurează condusul atunci când este trafic intens. Trebuie doar să setezi viteza de deplasare dorită, iar sistemul va menține în mod automat o distanță prestabilită față de vehiculul din față, oprind mașina, dacă este necesar. De îndată ce traficul din față se eliberează, sistemul va accelera din nou până la viteza prestabilită. Disponibil pe transmisie automată.

RECUNOASTEREA INDICATOARELOR RUTIERE CU SISTEMUL DE ASISTENȚĂ INTELIGENTĂ PENTRU CONTROLUL VITEZEI

Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere scanează indicatoarele și marcajele rutiere pentru a identifica limita de viteză curentă, iar dacă este activat, poate ajusta setarea vitezei maxime pentru a respecta această limită.

Ford Focus passing traffic signs on a country road
Driver Alert warning

MONITORIZARE OBOSEALĂ SOFER

Sistemul te avertizează dacă detectează modificări ale comportamentului tău la volan, care ar putea fi cauzate de oboseală. Dacă gradul de vigilență la volan scade și mai mult, alerta vizuală va fi repetată și va fi însoțită de un semnal sonor. 

ASISTENȚĂ PENTRU MANEVRE DE EVITARE

Sistemul de Asistență pentru Manevre de Evitare al noului Focus utilizează tehnologie radar și o cameră video pentru a detecta vehiculele din față care se deplasează lent sau staționează, apoi oferă asistență la viraje de direcție pentru a te ajuta să eviți un alt vehicul în cazul în care coliziunea este iminentă.

Steering wheel being guided to the right
Ford Focus on the hill

ASISTENȚĂ LA PORNIREA DIN RAMPĂ (HLA)

Asistența la Pornirea din Rampă oferă control suplimentar la pornirea din pantă menținând presiunea asupra frânelor pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde. Te ajută să nu accelerezi în pantă în timp ce piciorul se mută între pedala de frână și accelerație.

ASISTENȚĂ ÎN INTERSECȚIE

Detectează vehiculele care se deplasează din sens opus și poate aplica frâne dacă încerci să traversezi prin fața vehiculului din sens opus. Sistemul de asistență în intersecție se dezactivează automat la o viteză mai mare de 30km/h sau poate fi oprit manual.

Close-up to intersection
Ford Focus parked front view

MOTOARE & TRANSMISII

FOCUS MILD HYBRID

Modelul Focus EcoBoost Hybrid este o mașină cu tehnologie mild-hybrid care utilizează un motor electric alimentat cu baterii de 48 volți pentru a ajuta la susținerea motorului, îmbunătățirea eficienței și reducerea emisiilorFiesta New 7. Grupul motopropulsor mild hybrid asigură un supliment de 16 CP și o accelerație cu până la 20% mai bună. Frânarea regenerativă încarcă bateria MHEV în timp ce conduci, astfel încât nu e nevoie să te conectezi la o sursă de alimentare externă.

CUTIE DE VITEZE AUTOMATĂ POWERSHIFT

Noul Focus EcoBoost Hybrid este disponibil cu o transmisie opțională PowerShift automată, cu dublu ambreiaj (DCT)PowerShift-Automată. Această transmisie automată în 7 trepte este proiectată cu precizie cu un număr mai mare de rapoarte de transmisie și un design cu greutate redusă și operare avansată cu ambreiaj dublu – toate acestea lucrând pentru a asigura schimbarea lină și fără probleme a treptelor de viteză pentru o deplasare mai puțin solicitantă și mai eficientă.

PowerShift Automatic Transmission
EcoBoost Engine

ECOBOOST BENZINĂ

Motorul Focus, cu 3 cilindrii, Ford EcoBoost de 1 litru oferă o performanță constantă, ușor controlabilă și plăcută.

FOCUS ECOBLUE MOTORINĂ

Motorul turbo diesel cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor a modelului Focus 1.5 Ford EcoBlue oferă eficiență și performanță îmbunătățite substanțial. Disponibil cu AdBlue®, care ajută la reducerea emisiilor de noxe.

EcoBoost Engine
Ford Focus paddle shifters

SCHIMBĂTOR DE VITEZE CU PADELE

Padelele de schimbare a treptelor de viteză, montate pe volan, în stil sport, oferă schimbare rapidă, fără probleme a treptelor de viteză și la îndemână. Disponibil pentru noile modele Ford Focus ST-Line și ST cu transimise automată.

Hand reaching for manual transmission

TRANSMISIE MANUALĂ

Transmisia manuală cu 6 trepte a modelului Ford Focus a fost optimizată pentru a face selecția vitezelor mai ușoară, mai precisă și mai silențioasă. Aceasta este special concepută pentru a îmbunătăți dinamica de condus și pentru a reduce consumul de combustibil.

Woman looking at a smartphone

CONECTIVITATE

FORD SYNC 4

Îți prezentăm o nouă lume a conectivității Ford SYNC 4 cu Navigație ConectatăFord Secure and Connected Navigation și Ford Secure se integrează perfect cu smartphone-ul tău prin intermediul aplicației FordPass, oferind control complet al mașinii de la apeluri telefonice până la blocarea de la distanță, muzică și navigare. Dispunând de un ecran tactil de 13,2”cu o nouă interfață intuitivă, planificare mai avansată a traseului, actualizări de trafic în timp real, capacitate de actualizare over-the-air, plus cel mai sofisticat sistem de control vocal de până acum.

ACTUALIZĂRI SOFTWARE UPDATE

Cu actualizările software-ului Software Update, vehiculul tău evoluează continuu. Tehnologia conectată prin cloud permite upgrade-uri de software wireless pentru îmbunătățirea experienței clienților de-a lungul timpului prin adăugarea de funcții noi și funcționalități îmbunătățite. Actualizările over-the-air sunt simple și rapide, adesea având loc automat în fundal. 

A screen showing a menu with automatic software updates
Interior view of driver driving on country road

COMANDĂ VOCALĂ

SYNC 4 are cea mai sofisticată recunoaștere vocală de până acum. Conectivitate bazată pe cloud înseamnă că sistemul își actualizează continuu vocabularul. Astfel tu poți utiliza mai mult comenzile vocale solicitând SYNC să te ducă într-o locație, să redea muzică, să gestioneze apelurile telefonice sau să trimită mesaje text.  

Află mai multe

Screen next to a driving wheel showing a map

NAVIGAȚIE CONECTATĂ

Conectivitatea bazată pe cloud permite sistemului de Navigare SYNC 4 rezultate mai complexe ale căutării destinației, precum și informații în timp real despre trafic pentru o planificare mai bună a traseului. În plus, mai multe funcționalități, de exemplu, în cazul în care distanța rutei este mai mare decât intervalul de combustibil estimat, SYNC 4 îți poate planifica traseul luând în considerare cele mai convenabile opriri pentru realimentare.Navigația Conectată

Man looking at a smartphone with FordPass App

FORDPASS APP

Deblochează o serie de caracteristici de conectivitate prin intermediul Aplicației 7 FordPass. Monitorizează locația vehiculului tău și datele de conducere, primești noutăți de trafic în timp real și alerte despre starea de sănătate a vehiculului pe smartphone-ul tău. Poți verifica, de asemenea, dacă vehiculul este închis, iar apoi îl poți bloca sau debloca de la distanță, oriunde ai fi.FordPass Connect 1

Screen inside a car showing a menu with apps

APPLE CARPLAY™ SI ANDROID AUTO™  

Accesează-ți telefonul prin intermediul ecranului tactil SYNC 4 sau folosind comenzi vocale foarte simple. Cu Apple CarPlay® și Android Auto™ te poți conecta wireless la smartphone-ul tău compatibil.The next-generation SYNC system

ÎNCĂRCARE WIRELESS

Conceput pentru a amplifica la maxim spațiul și comoditatea. Noul interior al modelului Focus include un spațiu de depozitare central și practic, ce dispune de funcția de încărcare wireless pentru smartphone-uri compatibile.

Smartphone being charged inside a car's compartment
Ford Focus in side view parked on a beach

UTILITATE

PORTBAGAJ WAGON

Podeaua portbagajului Focus Wagon beneficiază de iluminare îmbunătățită, accesorii ușor de curățat și prezintă un separator vertical cu un design rabatabil pentru un spațiu de depozitare reglabil. O nouă zonă umedă cu covoraș de cauciucDotare standard. Disponibilă doar pentru caroseria Wagon. îți permite să transporți separat articole umede sau murdare.

HAYON CU DESCHIDERE HANDS-FREE

Dacă ai mâinile ocupate, mișcă doar piciorul pe sub bara de protecție spate. Focus Wagon va detecta cheia fob, iar hayonul se va deschide sau se va închide automat.

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Man sitting in the passenger seat of Ford Focus with open front door

CONFORT SI FUNCTIONALITATE

Woman driving a Ford Focus seen from an open panoramic roof

PLAFON PANORAMIC

Un plafon electric, panoramic îți permite să te bucuri de peisajele înconjurătoare. Acoperișul reglabil în două sensuri poate fi înclinat sau retras complet. Sticla reflectorizantă solară ajută la menținerea interiorului rece și confortabil. În timp ce o jaluzea acționată electric îți permite să acoperi sau să dezvălui acoperișul prin apăsarea unui buton.

TAPIȚERIE SENSICO©  

Finisajele Sensico©, fără piele naturala, ale scaunelor noului FocusFuncție opțională, parte din pachetul Vignale (pachetul Vignale indisponibil pentru Romania)., asigură confort premium și un stil sofisticat datorită tapițeriei durabile din piele întoarsă, artificială. 

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Close-up of seat adjustment controls

SCAUNE SOFER SI PASAGER REGLABILE PE 18 DIRECȚII 

Scaunele față Ford Focus au un design ergonomic pentru a oferi cel mai bun suport posibil. Poți muta scaunele în sus, în jos, înainte, în spate sau le poți înclina; de asemenea, poți regla lungimea șezutului, spatele scaunului și ai patru opțiuni de suport lombar.

SISTEM AUDIO B&O 

Asigură un sunet superior și un design elegant. Acest sistem audio premium cu 10 difuzoare, inclusiv subwoofer, a fost proiectat și perfecționat pentru noul model Focus de către inginerii de sunet specializați B&O. 

Ford Focus B&O
Hand reaching for the handle of front door on a blue Ford Focus

SISTEM FORD KEYFREE

Detectează dacă dispozitivul conectat la cheia FOB sau FordPass sunt la tine Astfel că poți încuia şi să descuia vehiculul fără să scoţi cheia din buzunar sau din poşetă.

MYKEY

Pentru mai multă liniște atunci când împrumuți vehiculul tău Focus unui alt șofer, Ford MyKey® îți permite să setezi limite maxime de viteză, memento-uri pentru centurile de siguranță sau chiar să controlezi volumul sistemului audio.

Ford MyKey
Ford Focus front screen and wipers

ȘTERGĂTOARE DE PARBRIZ CU SENZOR DE PLOAIE

Ștergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează atunci când este detectată umezeală pe parbriz. Poți alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ștergătoarele să se activeze. 

Closeup of a door mirror with a man standing behind it

OGLINZI LATERALE PLIABILE ELECTRIC 

Oglinzile opționale pliabile electric te pot ajuta să eviți deteriorarea nedorită atunci când parchezi în spații înguste. Şi pentru că sunt încălzite, poţi pleca la drum mai repede şi mai în siguranţă și în dimineţile geroase.

Car door leaning against a wall, protected by a protector

PROTECTOARE DE MARGINI PENTRU PORTIEREOpțiune disponibilă contra unui cost suplimentar, ca parte a pachetului opțional pentru parcare.  

Ajută la evitarea deteriorării marginilor ușii atunci când parchezi în spații înguste, oferind o barieră de protecție care apare pentru a proteja vopseaua atunci când deschizi ușile.

Woman looking out of a driver's window

SIGURANTA SI SECURITATE

Red Ford Focus trailing another car with pre-collision assist indicating

SISTEM DE ASISTENȚĂ PRE-COLIZIUNE, CU DETECTAREA PIETONILOR 

Sistemul de asistentă pre-coliziune scanează potențialele pericole de coliziune cu pietonii și alte vehicule cu până la 130 de metri în față și te avertizează cu privire la prezența acestora. Dacă nu răspunzi, se acționează automat frânele. Această tehnologie este proiectată pentru a ajuta la reducerea severității accidentelor sau la evitarea completă a acestora. Conceput pentru a funcționa

SISTEM AUTONOM DE FRÂNARE DE URGENȚĂ 

O cameră video scanează drumul din față, iar apoi sistemul te atenționează în cazul în care detectează o posibilă coliziune. Dacă nu reacționezi, sistemul poate acționa frânele în locul tău.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating
Front three quarter view of a blue Ford Focus driving on a road

CONTROLUL ELECTRONIC AL STABILITĂȚII 

Sistemul de control electronic al stabilității monitorizează în mod constant deplasarea vehiculului tău. Acesta detectează când un vehicul pierde din aderență și aplică automat un impuls de frânare pe roți separate, pentru a ajuta la stabilizarea mașinii.

Five-Star Safety logo

SIGURANȚĂ DE CINCI STELE

Euro NCAP este cea mai prestigioasă organizaţie independentă din Europa pe probleme de siguranţă. Evaluează siguranța tuturor vehiculelor noi, folosind o serie de măsuri stringente. Ca o măsură a angajamentului Ford faţă de siguranţă, noul Focus a primit cel mai mare calificativ, de cinci stele.

Left front wheel of a blue Ford Focus

SISTEM DE MONITORIZARE A PRESIUNII DIN PNEURI  

Detectează când anvelopele încep să piardă presiune și te avertizează prin intermediul panoului de bord. De asemenea, poți primi alerte prin aplicația FordPass, care monitorizează presiunea din anvelope, nivelul lichidului de parbriz și multe altele. 

FORD SECURE

Conectivitatea Cloud SYNC 4 permite noului tău Focus să utilizeze modemul încorporat pentru a oferi un sistem complet integrat de recuperare în caz de furt.

Alarm perimeter visualisation

Foloseste linkurile de mai jos pentru a afla mai multe informatii