CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Service > Informatii utile > Intrebari frecvente > Vehicules electrice
FAQs page

Vehicule Electrice

 • Exista mai multe moduri de incarcare a vehiculului tau electric, la domiciliu si la drum.

  Incarcare la domiciliu

  • O priza de perete Ford Wall-Box este cel mai convenabil mod si este posibil sa fie si cel mai rapid mod de incarcare la domiciliu. Aceasta iti ofera viteza maxima de incarcare la domiciliu pentru vehiculul tau Mustang Mach-E  – incarcand 1 ora poti beneficia ulterior de o autonomie de aproximativ 30 km. Cu ajutorul aplicatiei FordPassFordPass BEV, poti controla chiar si priza de perete conectata si poti gestiona accesul.
  • Daca ai instalata o priza industriala, poti incarca mai repede decat ai face-o cu o priza normala. Poti utiliza cablul de incarcare la domiciliu (furnizat impreuna cu vehiculul tau) si conectorul acestuia pentru priza industriala. Incarcarea in acest fel ofera o autonomie de  20 km dupa 1 ora de incarcare.
  • O alta solutie este aceea de a iti conecta vehiculul la o priza obisnuita de uz casnic, folosind cablul de incarcare la domiciliu si conectorul acestuia pentru priza de uz casnic. Aceasta poate oferi o autonomie de 12 km dupa 1 ora de incarcare.Te rugam sa te asiguri ca prizele sunt verificate de un electrician profesionist, care sa asigure functionarea in siguranta.

  Incarcare la o statie de incarcare publica

  Ford ofera acces la statii de incarcare publice din intreaga Europa. Statiile de incarcare pot fi accesate utilizand cardul de incarcare Ford (card RFID), aplicatia FordPass sau Plug&Charge. Este posibil sa intalnesti mai multe tipuri diferite de statii de incarcare publice pentru vehiculul tau electric:

  Statie de incarcare publica CA. Pentru unele dintre acestea, va trebui sa ai cablul pentru statiile de incarcare publice, furnizat ca dotare standard la Mustang Mach-E. Puterea de incarcare este de obicei de 11–22 kW, oferindu-ti 50–70 km de autonomie, pe ora.

  Statie de incarcare CC, de 50 kW. Aceste statii de incarcare sunt deja disponibile in mod obisnuit in multe tari. Un cablu de incarcare va fi intotdeauna atasat la statie, astfel incat sa nu fie nevoie sa il utilizezi pe al tau. Aceasta statie poate asigura o autonomie de aproximativ 250 km, la fiecare ora.

  Statie de incarcare CC, de 150 kW. Aceasta statie asigura cea mai rapida incarcare, adaugand 500–650 km de autonomie, pe ora, fara a mai fi nevoie de cablul de incarcare pentru statia publica. Numarul de statii de incarcare de mare putere este in continua crestere, iar Ford este partener al IONITY, raspandind statii de incarcare de mare putere pe autostrazile europene.

   

  Toate valorile se bazeaza pe conditii normale. Tarifele reale de incarcare pot varia.

 • Proprietarii de vehicule electrice efectueaza de obicei 90% din incarcari la domiciliu. (Sursa) si este posibil ca aceasta sa fie cea mai ieftina optiune, cu exceptia cazului in care angajatorul tau ofera incarcare gratuita la locul de munca.

  Cu ajutorul unei prize de perete Ford Wallbox instalata la domiciliu, iti poti conecta automobilul electric peste noapte, pentru a avea o incarcare completa dimineata, la fel ca pe telefonul tau. Cu ajutorul partenerilor nostri specialisti, te putem ajuta cu instalarea. Mai multe detalii despre Ford Wallbox vor fi disponibile in primavara anului 2020.

  De asemenea, poti incarca mai lent folosind cablul echipamentului standard intr-o priza normala, de uz casnic, sau intr-o priza industriala, de putere mai mare. 

 • Exista mai multe tipuri de incarcare rapida a unei masini electrice:

  Statie de incarcare publica de tip  AC Charger (11-22kW). Pentru anumite astfel de statii de incarcare, vei avea nevoie de un cablu de incarcare pe care il regasesti standard, livrat cu modelul Mustang Mach-E, care iti va oferi o autonomie de  aproximativ 48 km, in urma unei incarcari de 1 ora.

  Statie de incarcare de tip DC Charger (50 kW). Aceste statii de incarcare sunt deja disponibile in majoritatea tarilor. Un cablu de incarcare este atasat in permanenta statiei de incarcare astfel incat sa nu ai nevoie sa folosesti cablul tau de incarcare. iti va oferi o autonomie de aproximativ 300 km, in urma unei incarcari de 1 ora.

  Statie de incarcare de tip DC Charger (150 kW). Aceste statii de incarcare sunt cele mai rapide incarcand in 1 ora autovehicululul pentru o autonomie de aproximativ 560 km. Numarul de statii de incarcare de mare putere creste in permanenta, iar Ford este parte din reteau IONITY prezenta pe autostrazile din Europa.

  Toate valorile de mai sus sunt rezultate in urma testarilor in conditii ideale. Timpii de incarcare si autonomia pot varia in functie de conditii specifice - de exemplu: conditii de infrastructura de incarcare, conditii de drum, conditii meteo, stil de condus. 

 • Echipamentul de incarcare potrivit pentru locuinta ta depinde de spatiul disponibil si de stilul tau de condus.

 • Puteti utiliza aplicatia FordPass sau sistemul de navigatie al vehiculului tau. Ambele va vor arata locurile exacte, disponibilitatea si tarifele diferitelor statii de incarcare.

  Daca te afli intr-o calatorie, atat aplicatia, cat si navigatia vor gasi statii de incarcare de-a lungul rutei tale si iti vor actualiza timpul estimat de sosire, pentru a include timpii de incarcare.

 • Cu un abonament de incarcare FordPass platesti pentru incarcare utilizand metoda 'pay as you go' (prin redistribuire). De fiecare data cand incarci, vei primi o notificare la scurt timp dupa aceea, cu datele incarcarii tale si costul care  va fi facturat.

 • Gama de automobile electrice variaza foarte mult, de la automobile de oras, cu baterii mai mici, la SUV-uri, cu baterii mult mai mari. Mustang Mach-E are o autonomie vizata de 450 km, cu baterie standard, sau de pana la 600 km, cu baterie pentru autonomie extinsa.Range Substantiation

  Gandeste-te la cea mai lunga calatorie regulata pe care o efectuezi si la cat de departe conduci zilnic. Apoi, ia in considerare si faptul ca, daca poti incarca la domiciliu, poti „face plinul” in fiecare noapte doar prin conectare la priza. Curand devine clar ca, avand la dispozitie aceste tipuri de autonomie, cele mai multe calatorii pot fi efectuate prin incarcare la domiciliu. Iar atunci cand ai o calatorie pe distante lungi, incarcarea publica si incarcarea de mare putere IONITY, prin FordPass, pot fi usor planificate ca parte a calatoriei.

 • Bateriile au o temperatura optima de functionare si se incalzesc si se racesc pentru a realiza acest lucru. Exista mai multe moduri in care poti maximiza durata de utilizare a automobilului tau electric in conditii de temperatura scazuta:

  • Incalzeste masina in timp ce se incarca, inainte de a pleca.
  • Indeparteaza zapada, astfel incat automobilul sa nu fie mai greu decat este necesar.
  • Utilizeaza scaunele incalzite si volanul incalzit, in loc sa incalzesti intreagul autovehicul.
  • Condu economic – o viteza constanta care nu este mare, cu accelerare si franare usoara etc.
  • Mareste la maximum puterea recuperata prin franarea regenerativa, franand treptat atunci cand este posibil.
  • Conecteaza automobilul electric la o sursa de alimentare externa ori de cate ori este parcat, pentru a mentine sistemul cald si pentru a reincarca.
 • In 5 ani (sau dupa parcurgerea a 96.000 km), un vehicul electric te poate ajuta sa economisiti pana la 50% la service-ul programat, comparativ cu un vehicul cu motor cu ardere interna.ICE vs BEV Maintenance savings

  Acest lucru se datoreaza faptului ca vehiculele electrice au mai putine piese mobile, astfel incat costurile de intretinere ar trebui sa fie mai mici. In plus, Mustang Mach-E vine cu o garantie a bateriei de 8 ani.

   

 • In alte tari, unele masini electrice sunt scutite de plata taxelor de drum, de tip vinieta, comparativ cu vehiculele pe benzina sau pe motorina.

  In Romania, masinile electrice nu sunt scutite, in acest moment, de plata taxei de drum.

 • In mod obisnuit, costul incarcarii unui vehicul electric depinde de costul electricitatii practicate de furnizorul de energie electrica. Va rugam consultati aceste costuri fie la furnizorii de energie electrica fie in cadrul contractului pe care il aveti incheiat cu acestia in cazul incarcarii la domiciliu.Petrov vs BEV

 • Vehiculele electrice nu constituie doar un progres necesar, care sa neutralizeze viitorul condusului generator de CO2; ele au, de asemenea, propriile lor functii noi, interesante. 

  Planul nostru de electrificare este simplu. Luam lucrurile pe care oamenii le iubesc deja la Ford: capacitatea, performanta si tehnologia si le transformam prin calitatile unice ale vehiculelor electrice.

 • Vehiculele noastre electrice sunt construite la aceleasi standarde de inalta calitate precum vehiculele noastre conventionale. Detalii despre  garantia de producator si eventuale programe de garantie comerciala vor fi disponibile incepand cu 2020.

 • Ca si in cazul automobilelor alimentate cu benzina sau motorina, autonomia vehiculelor electrice poate fi influentata de cativa factori. Mai jos sunt cateva din aspectele principale de luat in considerare:

  • Vitezele mari si acceleratia mare folosesc mai multa putere si reduc autonomia, astfel incat vei obtine mai multe mile de autonomie potentiala, calatorind cu o viteza constanta si accelerand treptat.
  • Conditiile extreme de caldura sau frig afecteaza bateriile si pot reduce autonomia. Incalzirea sau racirea interiorului vehiculului tau va consuma, de asemenea, energie suplimentara, de la baterie. Iti recomandam sa reglezi temperatura interioara a vehiculului tau atunci cand inca mai esti conectat la incarcator.
  • Franarea regenerativa poate capta si reutiliza peste 90% din energia care, in mod normal, se pierde in timpul procesului de franare, reincarcand bateria de inalta tensiune si marind la maximum autonomia.
 • Nu, vehiculele complet electrice nu emit gaze de esapament. Si daca iti incarci vehiculul electric folosind energie regenerabila/verde, iti poti reduce si mai mult amprenta de CO2.

 • Cand cumperi un Mustang Mach-E, vei primi aceste cabluri ca dotare standard: 

  • Un cablu pentru incarcare publica mod 3 (cablu de incarcare Ford) pentru a fi utilizat la statiile publice de curent alternativ si la priza ta Ford pentru perete, daca nu este deja echipat cu un cablu conectat.  
  • Un cablu Ford de incarcare la domiciliu, pentru a incarca la prizele de la domiciliu si industriale din tara.

  De asemenea, este posibil sa ai nevoie de un adaptor suplimentar 'pigtail' pentru a incarca in alte tari

 • Da, stimulentele disponibile se pot aplica in cazul achizitiei modelului Mustang Mach-E. Vom prezenta mai multe detalii la momentul intrarii in vigoare a acestor programe guvernamentale, incepand cu anul 2020. Pana atunci pe website-ul Autoritatii Fondului de Mediu (www.afm.ro) puteti gasi detalii despre programele guvernamentale dezvoltate pana in acest moment.

 • La inceputul anului viitor, vom anunta mai multe detalii despre accesoriile disponibile, inclusiv urmatoarele:

  • Ford Wallbox
  • Bara de remorcare detasabila si suporturi de biciclete si schiuri montate pe bara de remorcare
  • Set complet de roti pentru iarna 
  • Accesorii de incarcare 
 • Vor fi disponibile 2 modele diferite Mustang Mach-E cu precomanda din luna Mai 2021 si livrare incepand cu sfarsitul lui 2021 – Mustang Mach-E si Mustang Mach-E AWD. Mustang Mach-E GT va fi disponibil de la inceputul lui 2022.

  Vom produce un numar limitat de unitati First Edition in Europa pentru livrare incepand cu sfarsitul lui 2021. Acestea vor fi vandute pe baza mecanismului primul venit – primul servit.

 • Vei putea adauga accesorii la comanda ta, la inceputul verii anului 2020.

 • Preturile vor fi comunicate la momentul oportun.

Top