CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > RANGER RAPTOR > Caracteristici > Performanta si eficienta

Construit pentru performanță

Noul Ford Ranger îmbină capacitatea off-road cu ADN-ul performanței Ford, trecută prin Ford GT și Focus RS. O versiune bi-turbo, special concepută și proiectată cu precizie, a motorului Ford EcoBlue de 2,0 litri, pe motorină, a fost asociată unei noi cutii de viteze automate, cu 10 trepte, și cu schimbător de viteze cu pedale. Rezultatul: o experiență de condus inegalabilă. Iar anvelopele de teren, fabricate special pentru off-road, te ajută să domini toate tipurile de teren, de la dune de nisip și noroi gros, până la trecerea rapidă a râurilor și a drumurilor abrupte de munte.

 

O nouă tehnologie avansată a motorului

Motorul bi-turbo, de ultimă generație, Ecoblue de 2,0 litri, pe motorină, a noului Ranger Raptor este conceput pentru mai multă putere, o mai bună eficiență și emisii mai mici. Asigurând 213 CP și un cuplu de 500 Nm, acest motor stabilește un nou standard pentru performanța off-road.

Emisii reduse

Motorul Ford Ranger Raptor este proiectat pentru a respecta standardele stringente de emisii Euro 6.2. Aceste standarde sunt concepute pentru a îmbunătăți calitatea aerului și a reduce emisiile de gaze de eșapament.

AdBlue® Fluid icon
Ford Ranger Raptor interior with close up on 10-speed automatic transmission

O cutie de viteze sofisticată cu transmisie automată

Cu ajutorul noii transmisii automate avansate, cu 10 trepte de viteză, noul Ranger asigură atât o accelerație de excepție, cât și o eficiență extraordinară a consumului de combustibil. Utilizează și programul adaptiv de schimbare a vitezei în timp real, care face ca transmisia să se adapteze fără efort la condițiile în schimbare. Așadar, indiferent dacă vei conduce pe autostradă sau pe teren denivelat dificil, plin de noroi, vei avea întotdeauna treapta de viteză potrivită, la momentul potrivit.

Schimbați rapid vitezele

Schimbătorul de viteză cu padale de magneziu îți pune la dispoziție schimbări rapide și fără efort ale vitezelor. Și pentru că sunt montate pe volan, poți schimba viteza mai eficient, fără a lua mâinile de pe volan.

 

Ford Ranger interior with steering wheel and close up on Paddle shifters
Ford Ranger Raptor close up of all-terrain tyres

Anvelope pentru toate tipurile de teren

Anvelopele de 33 de inci, pentru toate tipurile de teren, sunt disponibile ca dotare standard, au o durată de viață mare și pereți laterali mai rezistenți decât la anvelopele standard.

Folosește mai puțin combustibil cu funcția oprire-pornire

Atunci când te oprești la semafor sau când așteptați într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul. De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau eliberează pedala de frână, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul de oprire-pornire automată este deosebit de eficient pe străzile orașului, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10%.

Ford Ranger Raptor close up of dash board with trip computer

Informații esențiale despre călătorie

Computerul de bord oferă informații și cifre utile în legătură cu distanța parcursă, consumul de combustibil, viteză și temperatura aerului din exterior. De asemenea, acesta precizează „distanta până la golire”: aproximativ ce distanță poți parcurge cu combustibilul rămas în rezervor. Această informație este utilă în special în timpul călătoriilor lungi sau dacă urmează să călătorești într-un loc izolat.

Top