CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > TRANSIT > Caracteristici > Siguranta si securitate

Construit sa te protejeze pe tine, pe pasagerii tai si incarcatura ta

Noul Transit are o serie de sisteme sofisticate si tehnologii avansate, concepute pentru a ajuta la protejarea ocupantilor sai si a incarcaturii sale. Sistemul de asistenrta pre-coliziune, cu detectarea pietonilor, utilizeaza tehnologia RADAR pentru a reduce probabilitatea producerii unui accident. Exista, de asemenea, Controlul stabilitatii la rasturnare pentru a-l mentine stabil, un Sistem de monitorizare a presiunii in anvelope si alarme de ultima generatie pentru a-ti proteja autovehiculul, incarcatura si uneltele.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor utilizeaza un radar si o camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionati la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei.

Protectie continua impotriva rasturnarii

Senzorul unic al Ford pentru rata de deviere ajuta Sistemul de control al stabilitatii la rasturnare sa mentina pneurile pe sol, in special in conditiile in care centrul de greutate este ridicat si atunci cand vehiculul parcurge viraje cu partea exterioara mai coborata.

Blue Ford Transit Van front wheel close up

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) va avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Caracteristici de control care se adapteaza in functie de incarcatura

Sistemul de control adaptiv ajusteaza Controlul electronic al stabilitatii in functie de greutatea totala pe care Ford Transit o transporta. Acest lucru asigura control si stabilitate, indiferent daca vehiculul este gol sau complet incarcata.

Transit Van load adaptive control graphic

Te ajuta sa mentii controlul

Controlul virajelor detecteaza momentul in care soferul ia o curba prea repede si poate reduce rapid cuplul motorului (aplicand franele pe roti individuale), pentru a mentine vehiculul sub control si in siguranta.

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand remorcarea mult mai usora. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si marind treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing inflated airbags

Airbaguri menite sa te protejeze din orice unghi

Pe langa airbagurile frontale pentru pasagerul din fata si sofer, airbagurile laterale ofera protectie la nivelul toracelui si sunt concepute pentru a-l indeparta pe ocupant de zona de impact. Pot, de asemenea, sa ridice bratul ocupantului, asigurand un spațiu mai bun intre acesta si structura periculoasa. Airbagurile tip cortina asigura o acoperire maxima, iar tetierele ofera protectie impotriva traumatismului cervical. Exista si dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranta si limitatoare de sarcina, alerte privind centura de siguranta si un afisaj care arata ce locuri ocupate nu au centura de siguranta pusa. 

Protejarea si securizarea moleului Transit impotriva hotilor

Alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activeaza automat in momentul in care incui vehiculul de doua ori si emite un semnal sonor puternic daca este declansat de o intrare fortata, daca masina este ridicata sau daca senzorii de miscare detecteaza o miscare inauntru. Aceasta tehnologie este conceputa totodata si pentru a preveni remorcarea nedorita a vehiculului. 

Transit Van trailer sway control animation
New Transit Van close up showing doors and locks

Inchidere centralizata cu telecomanda, cu incuietori anti-furt

Noul Transit are inchidere centralizata, de la distanta, a portierelor. Toate incuietorile sunt protejate cu o armatura antiefractie, conceputa pentru a impiedica spargerea lor prin forta. Sistemul de blocare a portierelor la demarare va bloca automat toate usile vehiculului tau de indata ce incepe sa se deplaseze. Sistemul este prevazut ca dotare standard si il puteti porni si opri de pe panoul de bord. Pentru a oferi asistenta, vehiculele sunt echipate cu o functie de deblocare in caz de accident, care este activata automat in functie de gravitatea accidentului.

Siguranta demna de medalia de aur

Ford Transit si Transit Custom au fost numite doua dintre autoutilitarele cu performanta de top pentru siguranta activa in testul NCAP pentru cele mai bine vandute 19 autoutilitare din Europa.

In testele care reprezinta munca de zi cu zi, Transit si Transit Custom au primit medalia de aur. Sistemul de recunoastere a semnelor de circulatie al Transit a inregistrat singurul scor perfect din intregul eveniment, iar Euro NCAP a evidentiat tehnologia Ford de Asistenta Pre-Coliziune cu detectare a pietonilor ca fiind o functie varf de clasa clar.

Toate caracteristicile de securitate Ford Transit sunt create si examinate pentru a furniza un serviciu de top, pastrandu-te pe tine, incarcatura ta si pe ceilalti participanti ai traficului in siguranta. Astfel, ajuta la pastrarea afacerii tale pe sosea.

Transit Van trailer sway control animation
Top