CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Cumpara > Exploreaza > Tehnologie > Performanta si eficienta > Ford EcoBoost

Ford EcoBoost. Dovada ca mai mare nu e intotdeauna mai bine.

Dimensiune inseamna putere , nu? Ei bine, acesta e modul traditional de a gandi. EcoBoost este orice, numai traditional nu.

Este o intreaga reimaginare a ceea ce poate face un motor. Aceste motoare, mai mici si mai usoare, dispun de multe inovatii care ofera o mare economie de combustibil si reducere a emisiilor. Cu toate acestea, ele nu compromit performanta masinii.

Nu e de mirare ca motorul EcoBoost de 1.0L a castigat Motorul International al Anului timp de 6 ani consecutiv.

The Eco

Pentru un motor EcoBoost, fiecare picatura de combustibil este pretioasa. Atat de pretioasa incat acesta reduce semnificativ nu doar consumul de combustibil ci si emisiile de CO2. Detalii despre consumul de carburant si emisiile de CO2 sunt disponibile pe paginile modelelor listate mai jos.

Injectia directa ajuta motoarele EcoBoost sa atinga aceste cifre remarcabile. O cantitate precisa de combustibil este injectata, la mare presiune, direct in camera de ardere. Datorita acestui mod eficient si inovator de a folosi carburantul, motoarele EcoBoost sunt capabile sa intre in modul de "ardere slaba", cand doar o cantitate minima de combustibil este folosita, precum in cazul unei croaziere de viteza.

The Boost

Fiecare motor EcoBoost are turbocompresoare pentru o putere care depaseste cu mult dimensiunea motorului. Turbocompresoarele utilizeaza gazele de esapament, care sunt de obicei irosite, pentru a impinge mai mult aer comprimat puternic in motor si pentru a da un impuls imens pentru puterea lor. Un motor EcoBoost de 1,0 litri poate oferi o performanta impresionanta de pana la 140PS, similara cu un motor pe benzina,mai greu si mai vechi, de 1.6l.

Motorul

Datorita injectiei directe, motoarele Ford EcoBoost obtin cifre de performanta remarcabile. O cantitate precisa de combustibil este injectata, cu presiune foarte inalta, direct in carburator. Datorita acestei modalitati de alimentare extrem de eficiente, motoarele Ford EcoBoost sunt capabile de asa-numita “ardere usoara”, cand se foloseste o cantitate foarte mica de combustibil, de exemplu atunci cand se ruleaza constant la viteza mare.

Ford EcoBoost Engine

Putere atunci ai nevoie

Motorul turbo ofera, de asemenea, o mare disponibilitate a cuplului (puterea disponibila pentru a face rotile sa se invarta). Acest lucru face ca motoarele EcoBoost sa fie mai flexibile pe drum, fiind nevoie de mai putine schimbari de viteza. Sincronizarea variabila ajuta la generarea unui cuplu ridicat chiar si la turatii mici si mentine varful de putere. Sau, mai simplu: ai putere imediata de cate ori trebuie sa accelerezi - ca atunci cand trebuie sa depasesti un camion mare si lent.

Ford F4 - Discover the range

Descopera gama noastra de autovehicule EcoBoost

Premiatul motor EcoBoost de 1l este disponibil cu 100 CP, 125 CP si 140 CP. S-au adaugat si variantele de 1.5, 1.6 si 2l, cu motoare special tunate de 2.3 l pentru noile masini de performanta Mustang si Focus RS. Motorul EcoBoost de 1l este, de asemenea, utilizat pe modelele noastre Fiesta, de raliu, din intreaga lume, in timp ce motorul de 1.6 alimenteaza F4-urile.

Top