Home > Vehicule comerciale > TRANSIT CUSTOM > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

Noul Transit Custom ti se va parea remarcabil de agil pentru o autoutilitara de dimensiuni medii. Si vine la pachet cu o multime de caracteristici inteligente, ce fac condusul mai usor. Caracteristicile indicate pe aceasta pagina pot fi disponibile doar la unele modele. Cand sunt disponibile, aceste caracteristici pot fi optiuni suplimentare, ce presupun costuri aditionale. Pentru mai multe informatii, descarca brosura si consulta specificatiile actuale.

Diferential mecanic cu alunecare limitata

Transit Custom Trail este construit sa iti permita sa gestionezi terenurile dificile cu usurinta. Disponibil pe vehiculele cu transmisie manuala, diferentialul mecanic cu alunecare limitata reduce invartirea nedorita a rotilor, in special pe suprafete moi sau inegale, prin directionarea puterii catre roata cu cea mai mare tractiune. Asta te ajuta sa inaintezi si imbunatateste stabilitatea furgonetei atunci cand ai cel mai mult nevoie.

*Optional pe Transit Custom Active.

New Ford Transit Custom interior with dashboard and selectable drive modes

Adaptat la conditii

Modurile de deplasare selectabile iti permit sa adaptezi performanta modelului tau Transit, poti alege dintre cele cinci moduri de deplasare disponibile: „Normal”, „Alunecos”, „Noroi/Fagase”, „Tractare”, iar pentru eficienta maxima, EcoMode. Sistemul regleaza diferite setari pentru a optimiza performanta pentru conditiile respective. Acestea includ reactia pedalei de acceleratie, setarii ale volanului, precum si comportamentul schimbatorului de viteze la vehiculele cu transmisie automata.

Ajutor pentru a mentine limita de viteza

Noul Transit Custom vine acum cu Sistemul de Asistenta Inteligenta pentru Controlul Vitezei, conceput pentru a spori controlul asupra vitezei, pentru ca tu sa te concentrezi la drum. Mai intai, camera Sistemului de Recunoastere a Indicatoarelor Rutiere detecteaza automat limita de viteza curenta (daca e activat), apoi ajusteaza automat setarea vitezei maxime la limita respectiva*.
*Este in continuare, responsabilitatea soferului, sa se asigure ca respecta limitele de viteza. Sistemul de Asistenta Inteligenta pentru controlul vitezei necesita tehnologia Tempomat Adaptiv.

New Ford Transit Custom interior with Speed Assist

Tempomat care se adapteaza automat

Cu ajutorul tehnologiei Tempomat Adaptiv, alegi viteza cu care vrei sa te deplasezi, iar sistemul o mentine constanta. Daca senzorul RADAR incorporat detecteaza un vehicul in fata, acesta va incetini masina ta, pentru a mentine o distanta prestabilita. Indata ce drumul din fata e liber, sistemul va accelera pana la viteza aleasa. 
Sistemul de Avertizare frontala e o tehnologie care face parte din Tempomatul Adaptiv si a fost conceputa pentru a te avertiza cand accidental, te apropii prea mult de vehiculul din fata.

Lasa vehiculul Transit sa parcheze

Parcarea furgonetei pe o strada aglomerata sau intr-un spatiu ingust poate fi dificila. Dar Sistemul de asistenta activa la parcare iti usureaza parcarea mai mult decat ai putea crede. Odata activat, sistemul poate identifica un spatiu perpendicular sau paralel adecvat, apoi te poate directiona sa parchezi. Tot ce trebuie sa faci este sa franezi sau sa accelerezi conform instructiunilor. Tehnologia te poate ghida chiar si pentru a iesi dintr-un spatiu de parcare atunci cand doresti sa revii la drum. „Disponibil la un cost suplimentar”.

New Ford Transit Custom interior with Speed Assist
New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Tehnologia care vede ce tu nu vezi

Sistemul de Asistenta pentru Unghiul Mort utilizeaza senzori RADAR pentru a identifica autovehiculele ce se pot afla in unghiul mort. Acestia sunt amplasati pe ambele parti ale noului Transit Custom si te avertizeaza prin intermediul unei lumini portocalii afisate in oglinda laterala.

Sesizeaza vehiculele pe care le-ai putea rata

Alerta la Intersectarea cu Traficul e o tehnologie complet noua, ce face parte din noul Sistem de Asistenta pentru Unghiul Mort (BLIS). cand iesi cu spatele din parcare si ai vizibilitate redusa asupra traficului, Alerta la Intersectarea cu Traficul detecteaza vehicule care se apropie si emite un sunet de avertizare. Aceasta tehnologie aprinde o lumina in oglinda laterala exterioara (stanga sau dreapta, in functie de directia din care se apropie vehiculele) si emite o avertizare pe afisajul multifunctional.

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Vede semnele de circulatie pe care le-ai putea rata

Indiferent daca semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictograma cu viteza respectiva sau un semn de interzicere a depasirii apare pe panoul de bord si se schimba de fiecare data cand patrunzi intr-o zona cu o limita noua.

Lumini de zi noi cu LED-uri, pentru stil si vizibilitate

Foarte eficiente energetic, aceste lumini de zi avansate ofera un aspect aparte, ce pune in evidenta noul Transit Custom: te ajuta sa fii observat pe timpul zilei si sa vezi clar pe timpul noptii.

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Faruri cu actionare automata

Farurile automate sunt prevazute cu senzori ce detecteaza lumina cand incepe sa se intunece sau la schimbarea brusca a conditiilor de iluminare. Acestia activeaza farurile cu actionare automata si usureaza condusul in conditii de iluminat precar. 
In plus, faza lunga automata comuta temporar la faza scurta, cand detecteaza trafic din sens opus sau un alt vehicul in fata, pentru a nu-i orbi pe ceilalti soferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lunga, asigurand vizibilitate maxima.

O alerta care te atentioneaza cand parasesti banda din greseala

Daca detecteaza ca incepi sa parasesti accidental banda, Sistemul de avertizare la parasirea benzii te atentioneaza imediat printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui indicator de avertizare vizuala.

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Ford Transit Custom rear view camera

Un plus de control in cazul pornirilor din rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti din rampa. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de franape cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util atunci cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Iti monitorizeaza directia 

Lucrand impreuna cu functia de recunoastere a semnelor de circulatie, alerta de sens incorect este conceputa pentru a te avertiza vizual si auditiv in cazul in care treci de un semn de circulatie care indica intrarea interzisa si pentru a te avertiza in cazul in care calatoresti in sensul incorect pe un drum. (Disponibil numai pe doua piete).

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Ford Transit Custom rear view camera

Sistemul de avertizare a soferului isi da seama cand esti obosit

Sistemul de avertizare a soferului monitorizeaza constant stilul personal de condus si este conceput sa detecteze orice variatie cauzata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca devii mai putin vigilent(a), o pictograma de avertizare apare pe ecranul de bord, sugerandu-ti sa iei o pauza. Daca gradul de vigilenta la volan scade si mai mult, mesajul este repetat si este insotit de un semnal sonor.

Marsarier mai simplu

Stalpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vizualizare spate iti arata tot ce e in spatele masinii, pe un ecran integrat in consola centrala. Sistemul arata obiecte pe care le poti omite si in plus, afiseaza linii virtuale pentru a te ajuta sa parchezi si in cele mai inguste spatii. Camera se activeaza automat cand dai in marsarier.

New Ford Transit Custom rear view camera
New Red Ford Transit Custom parking sensors

Senzori ce faciliteaza parcarea

Senzorii fata si spate pentru distanta la parcare te ajuta sa stabilesti distanta dintre masina ta si orice obstacol din fata sau din spate. Cand detecteaza un obiect, senzorii emit o avertizare vizuala si sonora care se intensifica cu cat te apropii mai mult de obstacol.

Ford SYNC logo

Asistenta de urgenta Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC este Asistenta de Urgenta*. In caz de accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, tehnologia poate utiliza un telefon mobil imperecheat si conectat prin Bluetooth® pentru a te ajuta sa efectuezi un apel direct catre Serviciile de Urgenta. Poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti cu personalul serviciului de urgenta, daca e cazul. Un aspect extrem de important este faptul ca sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele tale GPS atunci cand tu n-o poti face. 
*Asistenta de Urgenta Ford e disponibila in peste 40 de tari din Europa. Aceasta caracteristica functioneaza cand e conectata cu un telefon mobil compatibil pe care-l ai la tine, in momentul in care un airbag este declansat (cu exceptia airbagurilor pentru genunchi) sau cand un senzor care inregistreaza o coliziune, intrerupe pompa de combustibil. Asistenta de urgenta nu e disponibila in toate limbile europene.

Top