CUM PUTEM AJUTA?

Home > Vehicule comerciale > RANGER > Caracteristici > Experiența la volan

Lucrează mai inteligent și mai intens

Noul Ford Ranger este conceput special pentru a duce treaba la bun sfârșit. Iar datorită tehnologiilor mai numeroase ca oricând, cel mai vândut pick-up din Europa te ajută, de asemenea, să muncești mai inteligent. Sisteme avansate, printre care sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, cel de asistență la menținerea benzii de mers și senzorii de parcare, toate îți amplifică vigilența și încrederea la drum. Iar asistența la pornirea în rampă, controlul la coborârea în pantă și asistența activă la parcare te ajută să menții controlul.

Ford Ranger transmission close up

Abordează orice teren

Pentru a te ajuta să conduci cu încredere în toate condițiile și mediile, noul Ford Ranger îți permite să comuți între sistemele 4WD și 2WD din mers. Așadar, atunci când conduci pe asfalt, poți păstra vehiculul în 2WD. Iar în momentul în care ajungi pe un drum accidentat sau condițiile de mers se deteriorează, poți trece cu ușurință în 4WD.

Intrări și ieșiri din parcare, fără stres

Asistența activă la parcare te poate îndruma în spațiile de parcare. Apasă un singur buton, iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica un spațiu potrivit atunci când treci pe lângă el. Apoi sistemul va prelua controlul direcției, iar tu trebuie doar să acționezi pedala de accelerație, cutia de viteze și frâna (urmărind instrucțiunile de pe ecran și semnalele sonore).

Orange Ford Ranger headlight close up

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Noul Ranger are faruri puternice, cu Xenon, care pot detecta schimbările luminii. Astfel farurile automate se activează automat, făcând astfel condusul mai ușor și mai sigur. 

Tempomat care se poate adapta automat

Cu ajutorul tehnologiei tempomatului adaptiv, alegi viteza cu care vrei să te deplasezi, iar sistemul o va menține constantă. Dacă senzorul RADAR incorporat detectează un vehicul în față, acesta îți va încetini vehiculul pentru a menține distanța prestabilită. De îndată ce drumul din față devine liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.

Orange Ford Ranger rear view driving on wet road

Ajutor pentru a rămâne în limita de viteză

Sistemul de asistență inteligentă pentru controlul vitezei este conceput pentru a-ți mări controlul asupra vitezei, permițându-ți să te concentrezi la drum. Mai întâi, o cameră orientată în față detectează în mod automat limita de viteză actuală. Dacă este activat, sistemul ajustează setarea vitezei maxime la acea limită.Tooltip

Vede semnele de circulație pe care le-ai putea rata

Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Sunt afișate pictograme pentru limitele de viteză și semnele de interzicere a depășirii, care avertizează asupra modificării restricțiilor.

Orange Ford Ranger rear view with traffic sign recognition

Un sistem avansat care te ajută să rămâi pe banda ta.

Sistemul de menținere a benzii de mers utilizează o cameră orientată în față, pentru a detecta dacă ai ieșit în mod accidental de pe banda ta de mers. Sistemul de asistență la menținerea benzii asigură asistență prin cuplul de direcție, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Dacă roata atinge linia de demarcație sau marginea drumului, sistemul de avertizare la părăsirea benzii avertizează apoi printr-o vibrație a volanului și prin afișarea unui avertisment vizual. Această tehnologie se dezactivează automat la viteze mai mici de 64 km/h sau poate fi dezactivată și manual.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față atunci când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ți mai mult timp și control atunci când muți piciorul de pe pedala de frână pe cea de accelerație. Acest sistem este, de asemenea, util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Blue Ford Ranger ascending off road
Top