Test Drive Gaseste un dealer Programare service AskFord
Home > Vehicule comerciale > TRANSIT CONNECT > Caracteristici > Siguranta si securitate

Securitate mai inteligenta

Avand o gama cuprinzatoare de tehnologii privind siguranta si securitatea, Ford Transit Connect este conceput sa te protejeze pe tine, pasagerii tai si bunurile tale. Unele tehnologii, inclusiv sistemul de asistenta la franarea de urgenta, pot ajuta la reducerea gravitatii accidentelor, in cazul in care acestea au loc. Alte tehnologii, cum ar fi incuietorile anti-furt ale portierelor si alarma Thatcham de categoria 1, te ajuta sa pastrezi bunurile valoroase cat mai in siguranta posibil.

Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Un sistem care protejeaza pietonii

Sistemul de Asistenta Pre-Coliziune detecteaza vehiculele si pietonii pe drumul din fata. Poate detecta chiar si pietonii pe cale sa iasa in fata vehiculului. Sistemul te avertizeaza cand detecteaza o potentiala coliziune si, daca nu reactionezi, franeaza automat. Aceasta tehnologie e conceputa pentru reducerea gravitatii accidentelor sau pentru evitarea completa a acestora, functionand la viteze de pana la 80 km/h.

Stabilitate imbunatatita in conditii de deplasare dificile

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului, folosind senzorii avansati de la sistemele de franare cu anti-blocare roti si pe cei de control al tractiunii. Detecteaza cand se pierde aderenta si aplica automat un impuls de franare pe roti separate, ajutand la stabilizarea masinii.

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Aderenta maxima, cu efort minim

Un sistem avansat de control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si iti asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza in continuu si ajusteaza puterea livrata individual la rotile vehiculului, asigurand contact si aderenta maxime atunci cand accelerezi.

Mentinerea remorcii in siguranta pe banda de rulare

Sistemul de stabilizare a remorcii detecteaza „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand ca remorcarea sa fie mai controlata. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si crescand treptat presiunea franelor pe toate rotile.

Ford Transit Trailer Sway Control detail
Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

Sisteme avansate pentru o franare mai controlata

Sistemul de franare cu anti-blocare roti (ABS) rafinat si distributia electronica a fortei de franare lucreaza impreuna pentru a se asigura ca franezi eficient. Sistemul de asistenta la franarea de urgenta va ajuta, de asemenea, vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii de urgenta. Este controlat automat prin intermediul sistemului de Control electronic al stabilitatii, care detecteaza presiunea aplicata pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul. Iar daca trebuie sa franezi puternic, sistemul de Avertizare la franarea de urgenta aprinde intermitent luminile din spate, pentru a-i alerta pe ceilalti soferi.

Esti avertizat din timp in cazul unei pene

Daca detecteaza ca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri te avertizeaza prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Ford Transit detail of tyre
Ford Transit with visible airbags

Sistem de airbaguri imbunatatit

Transit Connect este disponibil cu airbaguri tip cortina si airbaguri pentru sofer, pasager si laterale. De asemenea, senzori avansati sunt pozitionati in puncte cheie in vehicul, pentru a asigura o reactie rapida si controlata.

Nu uita niciodata sa-ti pui centura de siguranta

Un sistem de reamintire pentru utilizarea centurii de siguranta a soferului te avertizeaza daca uiti vreodata sa iti pui centura si este montat ca dotare standard pe fiecare model.

Ford Transit seat belt reminder logo
Ford Transit door lock detail

Inchidere centralizata cu telecomanda, cu incuietori anti-furt

Transit Connect are sistem de inchidere centralizata a portierelor, cu telecomanda, care este mai sigur ca niciodata, deoarece poti alege sa descui o singura usa, in timp ce celelalte raman blocate, pana cand activezi un comutator de pe portiera soferului. Acelasi comutator controleaza blocarea si deblocarea tuturor usilor vehiculului. Toate incuietorile portierelor sunt protejate cu o armatura anti-efractie pentru a impiedica spargerea lor prin forta.

Doua optiuni de sistem de alarma de nivel inalt

Transit Connect este disponibil cu un sistem optional de alarma de perimetru, care se declanseaza daca portierele sau capota sunt deschise cu forta. Este disponibil, de asemenea, un sistem de alarma Thatcham categoria 1, mai sofisticat. Acesta se activeaza automat in momentul in care vehiculul este incuiat si emite un semnal sonor puternic daca este declansat de o intrare fortata, daca vehiculul este ridicat sau daca senzorii de miscare detecteaza o miscare inauntru.

O alarma de rezerva, independenta, suplimentara

Un dispozitiv sonor de siguranta, cu baterie proprie, reprezinta un sistem suplimentar, secundar de alarma, care este furnizat impreuna cu optiunea de alarma Thatcham. In momentul declansarii alarmei incepe sa sune o sirena si, fiindca are propria sa sursa de alimentare incorporata, aceasta se va activa chiar daca cineva deconecteaza bateria vehiculului.

Ford Transit with beepy lines around singling alarm
Ford Transit with emergency lights on

Un avertisment in spate, atunci cand franezi brusc

Sistemul de avertizare la franarea de urgenta aprinde intermitent luminile de frana pentru a-i avertiza pe ceilalti soferi atunci cand franezi brusc.

Top