CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Vehicule comerciale > TRANSIT AUTOSASIU > Caracteristici > Experienta la volan

Experienta la volan

Noul Transit autosasiu este echipat cu tehnologie avansata, conceputa pentru a te ajuta sa lucrezi mai inteligent si mai eficient. De exemplu, directia servoasistata electric (EPAS) se adapteaza la conditiile de drum in schimbare, pentru a face ca modificarea directiei de mers sa fie usoara si simpla la viteze de rulare reduse si mai ferma la viteze mai mari. In timp ce tempomatul adaptiv inteligent face ca deplasarile lungi pe autostrada sa fie mai putin obositoare si mai economice. Cu modurile de deplasare selectabile, care includ „Normal”, „Alunecos”, „Noroi/FagaSe”, „Remorcare” si noul EcoMode, poti sa personalizezi modul in care se comporta noul Transit pentru a se potrivi perfect sarcinii efectuate.

Construit pentru cele mai grele sarcini

Ford Transit Autosasiu este construit sa iti permita sa te deplasezi cu usurinta chiar si pe teren accidentat. Diferentialul mecanic cu alunecare limitata reduce invartirea nedorita a rotilor, in special pe suprafete variabile sau inegale, prin directionarea puterii catre roata cu cea mai mare tractiune. Asta te ajuta sa inaintezi si imbunatateste stabilitatea vehiculului atunci cand ai nevoie cel mai mult.

Ford Transit Chassis Cab front view with blue radar

Un tempomat adaptiv mai inteligent

Stabileste-ti propriul ritm cu ajutorul tempomatului adaptiv inteligent. Sistemul poate identifica limita de viteza predominanta si poate mentine automat viteza aleasa, in limita detectata. Tehnologia radar avansata scaneaza, detectand traficul mai lent din fata ta, si iti poate regla automat viteza, pentru a mentine o distanta presetata fata de vehiculul din fata. Cand traficul redevine fluid, vehiculul tau isi va relua viteza presetata.

Un sistem avansat care te ajuta sa pastrezi banda de rulare

Sistemul de mentinere a benzii de mers utilizeaza o camera orientata in fata, pentru a detecta daca ai iesit in mod accidental de pe banda ta  de mers. Sistemul de asistenta la mentinerea benzii asigura asistenta prin cuplul de directie, pentru a te ajuta sa revii pe banda corecta. Daca roata vehiculului atinge linia de demarcatie sau marginea drumului, Sistemul de avertizare la parasirea benzii te avertizeaza printr-o vibratie a volanului si prin afisarea unui avertisment vizual. Aceasta tehnologie se dezactiveaza automat la viteze mai mici de 64 km/h sau poate fi dezactivata si manual.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

Moduri de condus pentru orice conditii

Cu Modurile de condus selectabile, poti sa personalizezi modul in care se comporta vehiculul tau Transit pentru a se potrivi perfect unei anumite sarcini sau unui anumit tip de teren. Alegi intre modul „Normal”, „Alunecos”, „Noroi”, „Remorcare”, iar pentru eficienta maxima a consumului, noul EcoMode.

Faruri automate cu lumini de zi, cu LED-uri

Farurile Bi-Xenon, extrem de eficiente, produc o lumina stralucitoare, naturala, cu un model precis. De asemenea, acestea pot detecta cand este intuneric si se vor regla automat la diferitele conditii de condus, pentru a oferi modelul optim de lumina. O functie utila pentru deplasarile pe timp de noapte, faza lunga automata comuta temporar la faza scurta atunci cand detecteaza trafic din sens opus sau un alt autovehicul in fata, pentru a nu-i orbi pe ceilalti soferi. Apoi, sistemul revine automat la faza lunga, asigurandu-ti vizibilitate maxima.

New Transit Chassis Cab headlight close up
Ford Transit Chassis Cab interior dashboard view

Directie servoasistata care reactioneaza la orice situatie

Directia servoasistata electric ofera asistenta variabila, in functie de viteza vehiculului, contribuind un acelasi timp la imbunatatirea economiei de combustibil, prin utilizarea energiei electrice in locul extragerii puterii din motor.

Incredere chiar si in conditii schimbatoare

Sistemul inteligent de tractiune integrala (AWD) poate determina nivelul de  aderenta, stabilitatea la viraje si ce capacitate de reactie sunt necesare in conditii de vreme umeda, uscata sau inghetata si pe teren variat. Tehnologia poate transfera tractiunea pe puntea din fata sau din spate, in functie de cerinte. Acest sistem de „cuplu la cerere” asigura o manevrabilitate exceptionala si eficienta imbunatatita. Disponibil la transmisii manuale.

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab interior cabin with man

Sistemul de avertizare a soferului isi da seama cand esti obosit

Sistemul de avertizare a soferului monitorizeaza constant stilul personal de condus si este conceput sa detecteze orice variatie cauzata de oboseala. Daca sistemul detecteaza ca devii mai putin vigilent(a), o pictograma de avertizare apare pe ecranul de bord, sugerandu-ti sa iei o pauza. Daca gradul de vigilenta la volan scade si mai mult, mesajul este repetat si este insotit de un semnal sonor.

Tehnologie care poate preveni condusul in sensul incorect

Lucrand impreuna cu Sistemul de recunoastere a semnelor de circulatie, Alerta privind sensul incorect este conceputa pentru a te avertiza vizual si auditiv in cazul in care treci de un semn de circulatie care indica interdictie de intrare si pentru a te avertiza in cazul in care calatoresti in sensul incorect pe un drum.

Ford Transit Chassis Cab side view driving at night

Calatorii mai putin obositoare, mai economice

Tempomatul cu limitator de viteza reglabil te ajuta sa mentii vehiculul intr-o limita de viteza prestabilita. Te poate ajuta sa economisiti combustibil, sa reduci situatiile de depasire a vitezei si, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, iti permite sa mentii viteza aleasa fara sa fie nevoie sa tii piciorul pe pedala de acceleratie.

Control maxim la viraje

Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informatii privind suprafata de rulare de 100 de ori pe secunda. (Aceasta inseamna de 33 ori mai repede decat o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informatii, sistemul echilibreaza puterea transmisa la nivelul fiecareia dintre cele doua roti din fata. Acest lucru mareste la maximum aderenta si imbunatateste manevrabilitatea, ajutandu-te sa realizati virajele si sa parcurgeti zonele serpuite ale drumului.

New Transit Chassis Cab rear view with heavy load
Ford Transit Chassis Cab hill start demonstaration

Un plus de control in cazul pornirilor din rampa

Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti din rampa. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de franape cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util atunci cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.

Stabilizare in conditii de vant lateral

Ajuta soferul sa mentina vehiculul pe banda de deplasare in conditii de vant puternic si in rafale, folosind Sistemul de control electronic al stabilitatii pentru a detecta momentul in care vehiculul este afectat de vantul lateral.

New Transit Chassis Cab showing side wind graphic
Top