CUM PUTEM AJUTA?

Tasteaza intrebarea ta...
Home > Vehicule comerciale > TRANSIT AUTOSASIU > Caracteristici > Siguranta si securitate

Siguranta si securitate

De la alertarea privind potentialele pericole de coliziune, la sisteme inteligente care te ajuta sa mentii tractiunea si stabilitatea: siguranta ta este preocuparea noastra. Acesta este motivul pentru care Transit autosasiu este dotata cu tehnologii inteligente de asistenta a soferului si cu sisteme de securitate, toate menite sa te protejeze pe tine, vehiculul tau si incarcatura acestuia.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor utilizeaza un radar si o camera pentru a scana drumul din fata. In cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Daca nu reactionezi la timp, sistemul poate aplica in mod automat forta totala de franare pentru a ajuta la reducerea gravitatii unei coliziuni frontale, sau chiar la evitarea ei. Sistemul de asistenta la franarea de urgenta ajuta vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii de urgenta. Sistemul detecteaza presiunea pe care o aplici pe pedala de frana si mareste automat aceasta presiune, daca este cazul.

Mentine controlul indiferent de conditii

Controlul electronic al stabilitatii monitorizeaza constant progresul vehiculului . Detecteaza cand un vehicul pierde din aderenta si aplica automat un impuls de franare pe fiecare roata in parte, stabilizand masina. Folosind senzori avansati de la sistemul de antiblocare a franelor si sistemul de control al tractiunii, acesta monitor.izeaza comportamentul vehiculului.

Electronic Stability control technology animation

Te ajuta sa mentii controlul

Controlul virajelor detecteaza momentul in care soferul ia o curba prea repede si poate reduce rapid cuplul motorului (aplicand franele pe roti individuale), pentru a mentine vehiculul sub control si in siguranta.

Protectie continua impotriva rasturnarii

Senzorul unic al Ford pentru rata de deviere ajuta Sistemul de control al stabilitatii la rasturnare sa mentina pneurile pe sol, in special in conditiile in care centrul de greutate este ridicat si atunci cand vehiculul parcurge viraje cu partea exterioara mai coborata.

New Transit Chassis Cab carrying heavy load

Aderenta maxima, cu efort minim

Un sistem avansat de control al tractiunii elimina alunecarea in exces a rotilor si iti asigura cea mai buna aderenta, performanta si stabilitate, atunci cand ai cea mai mare nevoie. Sistemul monitorizeaza incontinuu si ajusteaza puterea livrata rotilor individuale ale vehiculului, asigurand contact si aderenta maxime atunci cand accelerezi.

Mentinerea in siguranta pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „serpuirea” sau balansarea remorcii si reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, facand remorcarea mult mai usora. Sistemul incetineste vehiculul, reducand cuplul motorului si marind treptat presiunea franelor pe toate rotile.

New Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control
New Transit Chassis cab showing airbags

Airbaguri laterale si tip cortina pentru sofer si pasager

Noul microbuz Transit este disponibil cu airbaguri de tip cortina, airbaguri pentru sofer, pasagerul din fata si airbaguri laterale. De asemenea, senzori avansati sunt pozitionati in puncte cheie in vehicul, pentru a asigura o reactie rapida si controlata. Daca doresti sa dezactivezi airbagul pentru pasager, de exemplu, atunci cand pe scaunul indreptat contrar sensului de mers se afla un bebelus sau un copil, actionati rapid maneta pentru a-l dezactiva. Pentru a-ti reaminti reaminti ca airbagul este dezactivat, status-ul "off" („dezactivat”) este indicata printr-un indicator de pe panoul de bord.

Protejarea si securizarea microbuzului Transit impotriva hotilor

Alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activeaza automat in momentul in care incui vehiculul de doua ori si emite un semnal sonor puternic daca este declansat de o intrare fortata, daca masina este ridicata sau daca senzorii de miscare detecteaza o miscare inauntru. Aceasta tehnologie este conceputa totodata si pentru a preveni remorcarea nedorita a vehiculului.

Ford Transit Chassis Cab showing alarm graphic
Tyre pressure sensor detail in Transit Chassis Cab

Avertizare timpurie in cazul unei pene

Daca vreunul dintre pneuri incepe sa piarda presiune in timpul deplasarii, Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS) te avertizeaza imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Top